Sari la conținut

Mesajul brutal de sincer al unui medic, pentru părinţii care aleg să nu îşi vaccineze copilul

Mesajul unui medic australian, adresat părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, a devenit viral. Totul a început în urmă cu doi ani, când dr. Rachel Heap, membru al organizaţiei nonprofit care militează pentru vaccinarea copiilor (Northern Rivers Vaccination Supporters  - NRVS), a postat pe pagina de Facebook a NRVS un mesaj brutal de onest pentru părinţii care aleg să nu îşi vaccineze copilul. Acum, mesajul atârnă pe peretele unui spital din Colorado şi, datorită pacientei Sunni Mariah, a ajuns cunoscut în lumea întreagă.

► Citeşte şi Cum funcţionează vaccinurile? Este esenţial să ştim aceste informaţii

Totul a început când Mariah a intrat în cabinetul medicului ei din Colorado şi a văzut atârnat de un perete un mesaj al cărui titlu era Alegerea de a nu-ţi vaccina copilul îl face vulnerabil în faţa bolilor, pe viaţă. Mesajul continua cu o serie de întrebări extrem de dure:

Când fata ta va face rubeolă în timpul sarcinii, cum îi vei explica faptul că tu ai ales să o expui acestui pericol?
Ce o să îi spui când te va anunţa că a făcut cancer cervical pentru că tu ai decis că nu are nevoie de vaccine HPV?
Ce o să îi spui băiatului tău când te va anunţa că nu poate avea copii, pentru că a făcut oreon în adolescenţă?
Cum îl vei alina când îi vei spune că i-a dat gripă bunicii sale? Cum îi vei explica că ea nu se va mai întoarce niciodată de la spital, din cauza lui?
O să îi spui că nu ai luat în serios aceste boli? Că tu ai crezut că mâncarea ta organică, gătită în casă, va fi de ajuns să îl protejeze de toate acestea?
O să îi spui că îţi pare rău şi… atât?

Mariah a fotografiat acest mesaj şi l-a distribuit pe contul ei de Facebook, sterîngând peste 5000 de comentarii şi peste 200.000 de distribuiri.

Tata a făcut poliomielită înainte să existe vaccinul. A fost toată viaţa un paraplegic. L-am văzut toată viaţa luptând cu o boală ce ar putea fi prevenită printr-un simplu vaccin. Sunt o fermnă susţinătoare a vaccinelor şi nu am de gând să ezit nicio secundă să îmi vaccinez copiii, la momentul potrivit, este doar unul dintre mesajele comentatilor de pe pagina lu Mariah.

Dr. Heap a povestit că s-a simţit frustral emoţional când a scris aceste mesaj, dar, cu toate acestea, le-a dat voie altor medici să îl printeze şi să îl lase la vederea pacienţilor. Dr. Heap, alături de organizaţia NRVS, luptă împotriva dezinformării oamenilor cu privire la importanţa vaccinării, încercând să îi convingă de necesitatea de a opta pentru imunizarea copiilor lor.

► Citeşte şi Scrisoare către părinţii cărora le este teamă să îşi vaccineze copilul

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!