Sari la conținut

Mihai Craiu: “Sunt pline spitalele de copii. TREBUIE să recunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență!

Mihai Craiu, medic pediatru și fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, anunță pe Facebook că sunt pline camerele de gardă de la spitalele de copii și atenționează cu privire la unul dintre cele mai importante semne care trădează o mare urgență: meningită sau septicemie!

“Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte iar "relaxarea" a fost făcută prea abrupt...

În acest context, în care febră au foarte mulți copii, TREBUIE să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență.

Când un copil are febră si apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care NU dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav. Foarte grav... de obicei meningită sau septicemie!”

Mihai Craiu adaugă: “Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs. Dacă există și durere intensă de cap, vărsături "în jet", fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă ii bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112. Sau să mergeți imediat la spital.

Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil...

Febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini iar erupție care NU dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic”

Din dorința de a nu crea panică, medicul subliniază și că “NU există acum mai multe cazuri de meningită în Romania decât acum 3, 10 sau 15 zile. ATÂT!”
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro