Sari la conținut

Origami pentru copii

Nu stiu cum ati fost voi, dar eu nu am avut niciodata rabdare sa stau la scoala in banca fara sa mesteresc cate ceva. Si micile figurine din hartie au fost salvarea mea in lungile ore in care mi se spunea cate picioare au gandacii si cum se inmultesc broastele. 

Puteam astfel sa stau pe loc fara sa vorbesc cu cineva si sa ascult si profesorul in timp ce mainile faceau fara incetare avioane, cutii, barci si broaste din hartie. Pot sa fac pariu pe orice ca si copiii de acum se bucura sa faca unele origami simple.

Avioane din hartie

Acestea sunt fara indoiala printre cele mai cautate pentru ca reprezinta si o jucarie excelenta si, in plus, se fac foarte usor. Secretul, ca sa nu se desfaca si sa se strice imediat este sa il indoiti de doua ori:

 

Instructiunile complete le gasiti aici.

 

Coif din hartie

Este foarte popular, sau, mai precis, era pe vremea cand ziarele se gaseau teancuri, teancuri in fiecare casa. Are avantajul ca se face din cateva miscari.

 

Instructiunile complete le gasiti aici.

 

Barca din hartie

Se porneste de la coif, ale carui instructiuni le aveti ma sus. Dupa care nu mai sunt multe lucruri de facut, indoiti de doua ori si este gata. Mai jos o poza intermediara si finalul.

 

Instructiunile complete le gasiti aici

 

Broasca saltareata

Am ales varianta cea mai simpla. Cu un pic de ajutor prin desen poate sa arate ca o broasca. Cea mai mare calitate a sa este ca sare, asa ca distractia este garantata.

 

Instructiunile complete le gasitit aici.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!