Sari la conținut

Perisoare de pui cu smantana

Aceasta este o super-mancarica. Este gata mestecata, ca sa spunem asa, iar gustul bun o face sa alunece singura direct in stomacelul mofturorilor.

Ca sa faci perisoare de pui cu smantana ai nevoiede doi piepti de pui, doi morcovi, o ceapa, un catel de usturoi, sare, piper, doua galbenusuri, putin ulei, o lingura de faina 200 de grame de smantana si o cana de lapte.

Da prin masina de tocat pieptul de pui. Toaca, tot prin masina, ceapa si morcovii. Taie marunt si adauga in tocatura usturoiul. Pune doua galbenusuri si amesteca bine, cu mana. Potriveste de sare. Formeaza cu mana uda perisoare, pe care le pui la fiert in apa care clocoteste. Tine vasul la foc mic, ca sa nu se sfarame perisoarele. Lasa-le sa fiarba zece minute si scoate-le pe masura ce se ridica la suprafata.
 
     
 

Pune intr-un vas uleiul si adauga faina. Amesteca si pune incet laptele amestecand pana ce rezulta un sos. Pune pe foc si amesteca pana ce sosul se ingroasa. Pune sare si adauga smantana. amesteca bine si lasa sa fiarba totul cateva minute. daca sosul este prea gros adauga putina apa din cea in care au fiert perisoarele. Cand sosul este de consistenta dorita adauga incet perisoarele si lasa totul pe foc mic inca cinci minute fara sa amesteci. Este suficient daca zgaltai cratita pe foc de cateva ori.

Mancarica este delicioasa si completa: are legume, carne si lactate. perisoarele cu smantana sunt perfecte pentru copiii mai mari de un an si jumatate, dar le pot incerca si cei mai mici de atat.

Un truc: in locul de carne de pui (merg foarte bine si pulpele dezosate), poti sa folosesti carne de vita sau piept de curcan, iar pe langa morcov si ceapa in perisoare poti pune si telina, pastarnac si frunze de telina.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Kaleigh

    F buna supa de ardei! E una din preferatele mele. Iti dau si eu reteta pe care o stiu de la mama, mama de la bunica, etc. Pt umplutura: orez(mai mult ca si carnea), tocatura, ceapa taiata, marar taiat marunt (neaparat), vegeta, sare, piper, putina boia dulce (se pune imediat ce-am calit ceapa si am stans focul, sa nu se arda). Toate astea se amesteca. Ardeii morati (la noi ii punem la borcan special pt supa asta, sunt f buni, acrisori, doar cu apa , sare si conservant), dar se pot pune si proas

  • Mina

    Cu al meu problema asta a aparut tot de la 9 luni. Ce mai, o adevarata batalie! Problema nu s-a rezolvat nici acum in sensul ca tot refuza pasat dar dupa ce am vazut un filmulet despre nutritie, m-am gandit sa folosesc metoda de acolo: ii punea pe scaunelul lor - masa si ii punea in fata bucatele de mancare pe care copilul le lua cu mana. Am facut si eu asa si surpriza: bebe papa singur. E drept, face multa mizerie, mai si arunca (mai ales cand se satura) dar manaca mai mult decat daca ii dau cu

  • Nonie

    Am trecut prin asta cand Eva avea 10 luni si era la stadiul de piureuri f fine, daca nimerea o bucatica cat de mica de leguma/fruct ii ramanea in gat si vomita.Brusc a refuzat lingurita, tinea buzele stranse si-mi dadea peste mana. Eu ii preparam cate 3 tipuri de piureuri la fiecare masa iar ea nu manca absolut nicio lingurita. Eram extrem de frustrata, dupa 3 zile de incercari nereusite, am inceput sa-i fierb bucati mari legume la steamer, sa-i tai fructele tot asa in bucati mari si i le puneam

  • Gloriana

    Multumesc mult pentru sfaturi, idei si incurajari. Pana la urma nimic nu se compara cu discutia cu alti parinti happy. Ieri si azi am testat varianta cu inversatul orelor de masa. Nimic. Maine testez varianta cu o varietate mai mare de bucatele de pus pe tavita in fata lui. Pana acum a mers cu morcov si cartof...Mai am varianta cu legumele amestecate cu banana (nu va strambati, incerc sa nu o fac nici eu happy), cea cu "sa gateasca bunica, poate ii place mai mult" si cea cu borcanele din c

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!