Sari la conținut

Plănuiești să-ți duci copilul în tabără, la vară? Iată 3 beneficii ale taberelor de vară, pe termen lung

În timp ce vara poate aduce o pauză binevenită în rutina copilului tău, cu siguranță rutina ta este dată peste cap. Dacă intenționezi să-ți duci copilul în tabără în această vară, dar te temi să faci acest lucru, poate te ajută să știi care sunt beneficiile taberelor de vară, la copii.

Tabăra de vară poate avea un impact pozitiv asupra întregii familii și pregătește copilul pentru succes, pe termen lung.

Taberele de vară ajută copiii să-și dezvolte flexibilitatea mentală

Flexibilitatea mentală este capacitatea de prosperitate și adaptabilitate într-un cadru nou cu reguli, așteptări sau cerințe noi. Oferirea unui nou mediu de învățare pentru copilul tău creează o oportunitate pentru dezvoltarea flexibilității sale mentale, care este una dintre abilitățile de funcționare executivă.

Potrivit unui articol al Centrului pentru Dezvoltarea Copilului de la Universitatea Harvard, abilitățile de funcționare executivă sunt „procesele mentale din creier care ne permit să planificăm, să ne concentrăm atenția și să jonglam cu mai multe sarcini.”

Dar, pentru a avea abilități de funcționare executivă, o persoană trebuie să dezvolte trei tipuri de funcții ale creierului. Una dintre acestea este flexibilitatea mentală. Practicarea flexibilității mentale poate fi dificilă la început. Lucrurile și locurile noi ne pot speria, dar pe măsură ce copilul devine mai confortabil și mai încrezător, își va dezvolta această abilitate practică, care îl va ajuta să facă față provocărilor din mediile sociale și academice pentru anii următori.

Înscrierea copilului în taberele de vară este o modalitate excelentă de a-i prezenta acestuia experiențe noi, fețe noi și, eventual, prieteni noi. Aceste oportunități îi permit copilului să-și dezvolte flexibilitatea mentală.

Taberele de vară ajută copiii să-și construiască încrederea și să-și dezvolte mentalitatea de creștere

Când copilul tău încearcă ceva nou, își asumă un risc și va face greșeli pe măsură ce învață. A face greșeli poate fi copleșitor pentru un copil și, atunci când se întâmplă acest lucru, copilul poate evita noile activități de teama de a eșua.

Potrivit unui articol din Asociația pentru Științe Psihologice, persoanele cu o mentalitate de creștere cred că abilitățile pot fi dezvoltate și sunt șanse mai mari să vadă eșecurile ca pe oportunități de construire a noilor abilități. Când un copil vede o greșeală ca pe o șansă de a învăța și de a se dezvolta, va fi mai încrezător în a-și asuma riscuri, deoarece nu vede rezultatul ca pe un eșec.

Taberele de vară pot oferi copiilor un loc sigur pentru a încerca lucruri noi, a face greșeli și a învăța într-un mediu pozitiv.

Taberele de vară stimulează imaginația copiilor

Prin puterea jocului, copilul își exercită imaginația. Iată câtva modalități prin care jocul poate ajuta la dezvoltarea copilului tău:

  • Abilități fizice precum agilitatea, echilibrul și coordonarea
  • Abilități sociale și emoționale, cum ar fi controlul impulsurilor, autoreglarea, empatia și comunicarea în timp ce se lucrează în echipă, pentru a se atinge un obiectiv comun.
  • Abilități cognitive, cum ar fi urmărirea unor instrucțiuni în mai mulți pași, creativitate și rezolvarea problemelor.

Copiii nu numai că vor asculta și vor urma instrucțiunile, dar își vor asculta și colegii atunci când rezolvă probleme sau negociază regulile jocului.

Când un copil își dezvoltă abilitățile în aceste trei domenii de dezvoltare, el construiește, de asemenea, o bază solidă pentru abilitățile de gândire critică.

În loc să găsești tabăra perfectă pentru copilul tău, incearcă să cauți echilibrul perfect de experiențe versatile pentur copilul tău.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!