Sari la conținut

Poate gusta copilul din paharul de vin sau bere al părintelui? Pro sau contra?

Copiii au tendința de a gusta din paharul adulților, chiar și într-o cantitate foarte mică. Pro sau contra?

Cu siguranță și tu ai făcut asta când erai copil sau știi vreun prichindel care mai gustă din paharul părinților... sau poate chiar micuțul tău obișnuiește să guste din paharul tău.

Uneori, copiilor li se permite să ia înghițituri mari din paharele adulților. Este periculos acest lucru?

Nu este deloc ok ca un copil să bea bere sau orice tip de alcool din paharul adultului și nici nu trebuie să încurajăm această practică. Acest lucru nu îi oferă copilului niciun beneficiu și poate fi chiar destul de dăunător pentru cel mic.

Pericolele fizice cauzate de consumul de alcool la copii

Alcoolul are efecte dăunătoare asupra organismului, mai ales pentru un copil. Consumul de alcool determină scăderea zahărului din sânge la niveluri care pot provoca iritabilitate, confuzie și chiar convulsii. În plus, alcoolul scade temperatura corpului, ceea ce nu este indicat pentru cel mic.

De asemenea, alcoolul are efecte directe asupra creierului. Dezvoltarea creierului are loc în primii ani de viață, iar expunerea repetată la alcool ar putea interfera cu dezvoltarea creierului și poate provoca întârzierea acesteia, precum și scăderea nivelului de inteligență.

Toleranța copilului la alcool

Cel mai grav efect al acestei practici este că cel mic se poate obișnui și poate tolera alcoolul. Vârsta de doi ani este un moment în care copilul poate avea supradoze accidentale de alcool, deoarece este curios și nu știe că alcoolul este periculos. Un copil de doi ani, lăsat singur chiar și pentru câteva secunde, ar putea bea cantități mari de alcool din paharul cuiva.

Ceea ce împiedică majoritatea copiilor să aibă o intoxicație accidentală semnificativă cu alcoolul este că atunci când gustă alcool pentru prima dată poate fi neplăcut, așa că nu va continua să bea mai mult de o înghițitură. Un copil de doi ani căruia îi place gustul alcoolului poate dori să guste mai mult din pahar, iar supradozajul cu alcool poate fi fatal la copii.

Așadar, nu este indicat să-ți lași copilul să guste din paharul tău, nici măcar o cantitate foarte mică.

Sursa



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!