Sari la conținut

Prima zi de şcoală (grădiniţă): Modalităţi creative de a face ca prima zi de şcoală (grădiniţă) să fie una memorabilă

Vezi gGalerie foto

Îţi mai aminteşti prima ta zi de şcoală? În cel mai bun caz, frânturi, nu? Sau poate doar feţe? Senzaţii? Emoţii? Sau poate nici atât… Poate nu este decât fotografia ştearsă, cu nuanţe de alb şi negru, care te înfăţişează în uniforma atât de purtată pe vremea tovarăşului. Şi mai e şi acel buchet din mâna ta… acei ochi speriaţi şi acel zâmbet forţat… Mai multe urme că ai fost acolo, că ai trăit acele emoţii – sunt pe undeva? Doar în memoria ta, ascunse prea bine ca să iasă uşor la iveală.

Acum, însă, tu eşti om mare şi te ia un fior pe şira spinării când te gândeşti că în doar câteva zile vei merge la şcoală pentru a fi tu puterea şi încrederea de care puiul tău se ţine cu mâna atât de strâns. Acum, e vremea să mergi din nou la şcoală… dar numai pentru a-ţi conduce minunea care parcă mai ieri s-a ridicat sfioasă pe două picioruşe, făcându-te să te simţi cea mai mândră mamă din lume.

► Citeşte şi Începerea grădiniţei, primul moment dificil din viaţa copiilor

Şi pentru că ştim că îţi doreşti ca şi tu şi puiul să păstraţi vie cât mai mult timp amintirile primei zile de şcoală, avem noi câteva idei creative pentru tine:

Personalizează o mini-tablă de scris cu creta - Fotografiază-ţi puiuţul ţinând în mâini o tăbliţă pe care scrie, ca în imaginea de mai sus, următoarele: Prima zi de şcoală, data, şcoala, ce îşi doreşte să devină când o sa fie mare, mâncarea lui preferată, cartea favorită, numele învăţătoarei şi două emoţii pe care le trăieşte.

Personalizează un balon – Cumpără un balon mai mărişor şi scrie cu markerul tot ceea ce ţi-am sugerat pentru tăbliţă…. Sau orice altceva vă doriţi. Luaţi balonul cu voi la şcoală şi fotografiază micul şcolar ce ţină în mână balonul întors pe toate părţile.

Creaţi un jurnal/oracol doar pentru el – Îţi mai aminteşti celebrul oracol? Fă unul asemănător împreună cu puiul tău, lipeşte pe el poze din prima zi de şcoală, cu scurte descrieri de tipul celor de mai sus şi repetă activitatea după fiecare an şcolar. Nu uitaţi să scrieţi de fiecare dată cum se simte micuţul, ce îşi doreşte de la şcoală în viitor, ce îi place şi ce nu, ce evenimente importante au marcat anul şcolar.

Pentru şi mai multe idei, te invităm să urmăreşti galeria foto de mai jos:

Mult succes, puiuţ! Fii tare, mămico!

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!