Sari la conținut

Primul copil ucisă de gripă, sezonul acesta. Este vorba despre o fetiță de doar 4 ani, care nu avea alte afecțiuni

Din păcate, gripa a făcut prima victimă în rândul copiilor, în acest sezon. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 4 ani, din județul Prahova, care a murit după ce a ajuns la spital prea târziu. Fetița nu suferea de alte afecțiuni.

Fetița a murit la Spitalul Judeţean din Ploieşti, iar medicii spun că a fost adusă în stare gravă, cu temperatură de 41 de grade. Cu toate eforturile depuse de medici, copila nu a mai putut fi salvată.

Citește și Care este diferenta dintre raceala si gripa la copii?

Mama fetiței le-a spus medicilor că aceasta a avut febră mare mai multe zile. Când a ajuns cu ea la Spitalul de Boli Infecţioase, micuța avea convulsii febrile și 41 temperatura. Petru că starea pacientei era mult prea gravă, cadrele medicale au cerut de urgenţă transferul spre Spitalul Judeţean Ploieşti. Odată ajunsă aici, fetița a fost supusă imediat manevrelor de resuscitare, la Camera de gardă, însă nu a mai putut fi salvată. Micuța nu avea alte afecțiuni care ar fi putut să îi agraveze starea, Se afla sub monitorizare pentru un posibil diagnostic de autism.

Citește și Greşeli în tratarea febrei la copii

În plin sezon rece, gripa continuă să îi afecteze pe mulţi dintre români. Astfel, nu este de mirare că multe persoane ajung pe mâinile medicilor, având nevoie de internare şi de tratament de specialitate.

Conform doctorilor, există forme foarte severe de boală, care pot conduce chiar până la deces. Medicii avertizează că gripa este o maladie foarte contagioasă şi îndeamnă românii să fie precauţi.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, virusul gripal se transmite prin picăturile răspândite în aer de o persoană infectată în momentul în care strănută sau tușește.

Gripa poate fi luată și prin contact indirect cu persoana bolnavă. Dacă, de exemplu, atingem o suprafață contaminată și nu ne spălăm pe mâini, cel mai probabil ne vom îmbolnăvi.

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești spune că unitatea sanitară este plină. Iar la camera de gardă ajung numeroși pacienți cu simptome de gripă.

Citește și Tot mai multe cazuri de gripă, în special în București. Recomandări pentru părinți

Formele severe pot conduce la deces

Cadrele medicale susţin că numărul pacienţilor este într-o continuă creştere. Totodată, aceştia transmit şi câteva sfaturi pe care trebuie să le urmăm în cazul în care apar primele simptome.

,,Ne confruntăm cu o creştere alarmantă a numărului de pacienţi care prezintă insuficienţă respiratorie, provocată de virozele respiratorii, cea mai severă fiind gripa. Este important să nu amânăm prezenţa la medic, să nu folosim leacuri tradiţionale sau ce ne recomandă rudele sau prietenii şi să nu iniţiem tratament cu antibiotic decât la recomandarea medicului”, a precizat dr. Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Dubla infectare, extrem de periculoasă

Printre pacienții care ajung la spital se numără și cazuri mai speciale ce sunt, conform medicilor, mai greu de gestionat. Este vorba despre pacienții care prezintă dublă infectare, cu virusul gripal și Coronavirus, ce pot prezenta forme foarte severe de boală.

Conform medicilor, există câteva simptome de care trebuie să ţinem cont. Totodată, diagnosticul se poate pune doar după efectuarea unui examen clinic.
,,Este adevărat, este posibilă o dublă infectare, deoarece vorbim despre boli ce se transmit pe cale respiratorie. Astfel, putem să ne infectăm atât cu virusul gripal cât și cu Coronavirus. Fără un examen de laborator nu ne putem da seama dacă este vorba sau nu despre ambele. Astfel, este necesar să ne adresăm medicilor pentru a pune un diagnostic. Simptomele care apar sunt febra, durerile articulare, durerile musculare. În general, vorbim despre un tablou clinic foarte zgomotos, ce apare în situația în care pacientul prezintă dublă infectare", adaugă cadrele medicale.
 

Sursa: Observator News

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!