Sari la conținut

Protest al medicilor de familie. Aceștia nu prescriu reţete compensate şi nu dau trimiteri vineri şi luni

În cazul în care plănuiai să mergi cu cel mic la medicul de familie va trebui să amâni momentul. Medicii de familie protestează, vineri şi luni, faţă de expirarea contractelor cu casele de asigurări, aceştia urmând să acorde consultaţii pacienţilor, dar nu vor da trimiteri şi nu vor prescrie reţete compensate şi gratuite.

Potrivit news.ro, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu, a declarat că decizia de a nu prescrie reţete compensate şi gratuite sau de a nu da trimiteri timp de două zile este şi o formă de protest fată de nepăsarea autorităţilor la cererile medicilor, care nu vor altceva decât să se intre în legalitate.

"Cerem o lege stabilă şi coerentă. Vom semna actele adiţionale imediat ce vom fi solicitaţi să le semnăm, dar vrem să se ştie că nu mai putem funcţiona în ilegalitate şi nici «umanitar», întrucât Curtea de Conturi nu judecă activitatea nostră în funcţie de gesturile umanitare", a adăugat Tănăsescu.
Preşedintele SNMF a precizat că zeci de medici de familie care au prescris reţete unor pacienţi cu afecţiuni oncologice pe baza scrisorii medicale eliberate de specialişti au fost obligaţi să plătească tratamentele, ceea ce nu este corect.

"Avem zeci de imputări pentru tratamente oncologice, şi nu vorbim de zone care abundă de oncologi, ci unde numărul lor este foarte mic. La fel şi în cazul pacienţilor cu diabet. Dacă într-o zonă există un singur diabetolog şi 16.000 de bolnavi, nu este firesc ca medicul de familie să scrie reţeta în baza scrisorii medicale eliberată de specialist. Asta vrem să rezolvăm", a adăugat Tănăsescu.

Însă nu toți medicii de familie din România se vor alătura acestui protest. Prin urmare, dacă plănuiești să ajungi zielele acestea cu cel mic la medicul de familie ar fi bine să verifici telefonic dacă acesta acordă consultații gratuite sau nu.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro