Sari la conținut

Suplimentele cu fluor, doar cu sfatul medicului

Spalatul pe dinti trebuie sa inceapa ca o joaca, si sa ramana mereu in sfera lucrurilor placute, care au legatura cu jocul, dar care in acelasi timp trebuie facut serios.

Un mineral esential pentru sanatatea dintilor este fluorul. Cu toate acestea medicii avertizeaza ca orice supliment de fluor trebuie administrat copilului, doar dupa un consult la medicul stomatolog, si doar cu acordul medicului. In nici un caz administrarea suplimentelor cu fluor nu se face la initiativa parintilor, pentru ca poate produce reactii adverse foarte neplacute, de la supradozaj de fluor, pana la riscul unei cascade de carii in cazul intreruperii aprotului suplimentar de fluor.

Afla mai multe despre ingrijirea dintilor de lapte

Ce este fluorul?

Fluorul este un mineral, care face parte din structura oaselor umane. Intra in compozitia smaltului dentar, si joaca un rol important in prevenirea cariilor. Excesul de fluor, ca urmare a administrarii suplimentelor cu fluor (pentru ca pe alte cai naturale, este  imposibila supradozarea), este periculoasa. In urma cu zece ani exista practica administrarii constante de fluor copiilor, ca masura de prevenire a cariilor, dar la acest procedeu s-a renuntat pentru ca s-a dovedit ineficient.

Indiferent de situatie suplimentele cu fluor nu se administreaza mai devreme de sase luni, iar dupa aceasta varsta se face strict sub controlul medicului, doar daca exista riscul aparitiei cariilor, din diferite cauze asociate (tulburarti endocrine, diferite boli ereditare etc).

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!