Sari la conținut

Şase copii cu vârste între 4 şi 14 ani, la spital în stare gravă, după ce au mâncat biscuiţi cu canabis

Şase copii cu vârste între 4 şi 14 ani au fost internaţi în Clinica de Toxicologie a unui spital universitar din Pleven, Bulgaria, după ce au consumat biscuiţi infuzaţi cu canabis. Se pare că aceștia proveneau de la niște persoane necunoscute. Mai mult, un alt copil este tratat pentru ingerare de opiacee şi cocaină, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, relatează Novinite.

Citește și O fetiță de 3 ani din Constanța, la spital drogată, după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs

”Copiii au fost internaţi în stare gravă, cu tulburări atât cantitative, cât şi calitative ale conştienţei. Au fost duşi la reanimare, detoxifiere şi la tratamente specifice. În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar rămân somnolenţi”, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de News.ro.

Autorităţile au fost sesizate, iar o anchetă este în desfăşurare. Întrebată despre gravitatea stării copiilor, purtătoarea de cuvânt a dat asigurări că nu există niciun pericol pentru viaţa lor. Ea a îndemnat publicul să fie precaut şi să evite să accepte mâncare de la străini sau din surse dubioase. Copiii afectaţi sunt toţi din Pleven şi ar fi primit pachete cu biscuiţi de la străini, a adăugat purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Poliţia şi Departamentul pentru Protecţia Copilului au fost informate despre situaţie. „Este o problemă serioasă care necesită atenţia şi acţiunea noastră”, a subliniat conf. univ. Dr. Evgenia Burzashka, şef al Clinicii de toxicologie. „Ca părinţi şi adulţi, este crucial să fim vigilenţi şi să protejăm siguranţa copiilor. Trebuie să monitorizăm mereu ce mănâncă şi cu cine interacţionează. În acest caz, trebuie să subliniem importanţa evitării oricăror produse alimentare oferite de străini", a afirmat medicul.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!