Sari la conținut

Spitalul care le oferă copilașilor mini-mașinuțe, pentru a se deplasa spre sala de operații

Vezi gGalerie foto

Ideea că urmează să fii supus unei intervenții chirurgicale sperie pe toată lumea, indiferent de complexitatea acesteia. Iar când vine vorba despre copii… nici nu vrem să ne gândim ce este în sufletul lor, mai ales că trebuie să treacă prin asta singuri, departe de părinți!

Dar medicii și asistentele de la spitalul Modesto, din California, s-au pus în pielea micuților și s-au întrebat cum îi pot ajuta pe aceștia să fie mai puțin stresați, înainte de operație. Așa se face că le-a venit ideea de a pune la dispoziția micilor pacienți mini-mașinuțe pentru a se deplasa singuri singurei către sala de operiții.

Inițiativa a fost primită cu mare încântare de pacienții mici și de părinții lor, reușind să pună zâmbete pe chipurile micuților de 2 – 7 ani. Iar asta este benefic inclusiv pentru medici, care intră mult mai relaxați în sala de operații. 

Mașinuțele marca VW Beetle roz și Mercedes negru pot fi conduse de copilași sau părinți (prin intermediul unei telecomezi) și au inclusiv faruri funcționale, stopuri și radio, pentru ca micuții să își aleagă singuri muzica pe care vor să o asculte înainte de operație.

“Când micuții află că urmează să meargă în sala cu o astfel de mașinuță, li se luminează fața și frica dispare ca prin minune”, a povestit Kimberly Martinez, asistent pre-operator. “Mai mult, asta îi ajută și pe părinți să se mai liniștească”.

Să ne întrebăm pe când asta și la noi în țară?

Sursa

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!