Sari la conținut

Spuma de fructe de padure

Spuma de fructe de padure este un dulce sanatos pe care il poti face in orice moment al anului, pentru ca poti sa folosesti in egala masura fructe proaspete si fructe congelate. Reteta contine gelatina, si este bine sa o folosesti daca vrei spuma pe care sa o asezi intr-o forma sau in loc de crema peste un blat, dar la care poti renunta, caz in care pui spuma in pahare sau cani si se mananca direct din acestea.

Spuma de fructe de padure are putin zahar, iar fructele ramn in stare naturala ceea ce face din aceste desert unul sanatos.

Pentru spuma de fructe de padure ai nevoie de: 500 de grame de amestec de fructe de padure, doua linguri cu zahar, un plic de gelatina, (20 de grame), arome (la capsune cel mai bine merge coaja de lamaie sau esenta de menta), 300 de grame de smantana slaba (sub 12% grasime) plus o lingura de zahar pudra si cateva fructe pentru ornat.




Bate smanatana (care trebuie sa fie foarte rece) cu mixerul la viteza maxima pana devine o spuma. Adauga in timp ce bati cu mixerul o lingura de zahar pudra si continua sa bati inca cateva minute. Trebuie sa iasa o spuma tare, care sa aiba gust de frisca. Lasa-o la frigider.

Daca folosesti fructe proaspete spala-le si curate-le apoi lasa-le la scurs. Daca folosesti fructe congelate dezgheata-le in frigider si scurgele bine inainte. Strivestele fructele cu furculita, daca preferi o spuma cu bucatele de fructe sau in blender daca vrei o spuma fina si compacta.
 


Adauga zaharul peste fructe si aroma. Desfa granulele de gelatina in trei linguri de apa calda, si las-o sa se dizolve bine. Adauga gelatina peste capsune si amesteca bine. Adauga spuma de samantana rece peste fructele amestecate cu gelatina. Amesteca bine (poti folosi mixerul).

Toarna compozitia in forma si las-o la rece doua-cinci ore.
 


Poti pune crema intre blaturi. Cel mai bine foloseste o tava rotunda cu pereti detasabili si piscoturi simple sau eventual picura peste piscoturi un sirop natural si gros de fructe.

Poti pune spuma in straturi, alternativ cu fructe intregi si iaurt.

Pastreaza 100 de grame de fructe intregi si pregateste un topping de lux astfel. Pune in blender o lingura cu varf de fructe de padure si o lingura de zahar. Siropul format amesteca-l cu fructe intregi si decoreaza spuma. Delicios!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!