Sari la conținut

Supă de roşii coapte

În trecut, experienţa mea cu supele de roşii a fost una destul de tristă. Le asociam cu un soi de bulion, cu tăiţei sau găluşte, nu cine ştie ce la gust şi cu o muncă migăloasă în spate, pentru curăţarea de coajă a roşiilor.

Şi cum mă ştiţi pe mine că sunt mereu în căutare de soluţii rapide, ideea de a pregăti o astfel de supă nu mă încânta.

Dar pentru că aveam o grămadă de roşii şi era păcat de ele, am improvizat. Şi uite aşa, când improvizează omul, descoperă minuni!

Ingrediente
1 kg de roşii mari, cărnoase
1 ceapă medie
3-4-5 (sau mai mulţi) căţei de usturoi
maghiran
sare şi piper

Roşiile tăiate în cuburi mari, ceapă rondele şi usturoiul întreg, le-am amestecat şi le-am pus toate într-o tavă pe care am lăsat-o 30-40 de minute în aragazul încins, la foc mediu, cât s-au copt uşor (fără să se ardă).

Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura roşiile, ceapă şi usturoiul, împreună cu zeama lăsată, am turnat peste o cană cu apă (vroiam o supă densă) şi le-am pus la fiert împreună cu sarea, piperul şi maghiranul.

După ce au fiert toate utin, toate împreună, le-am făcut pastă cu blenderul.

Am servit supa cu caşcaval şi crutoane din pâine cu maia, de casă. E infinit mai aromată decât orice supă de roşii, e foarte uşor de făcut şi sănătoasă.

(...)

Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti