Sari la conținut

TOP 4 activități distractive pe care le poți face acasă împreună cu copilul tău

Îți dorești să petreci timp cât mai de calitate împreună cu copilul tău? Vrei să alungi plictiseala unei zile monotone sau doar să direcționezi energia copilului către activități distractive & creative? Ei bine, există o mulțime de variante pe care le ai la dispoziție și de care te poți folosi pentru a crea amintiri și experiențe memorabile alături de copilul tău.

Așa că dacă ești în căutare de idei pentru interior pentru a valorifica și profita la maxim de timpul petrecut cu copilul tău iată mai jos ce puteți să faceți

1. Citiți cărți împreună

Aceasta este o modalitate excelentă de a petrece timp împreună, de a-l capta pe copil și de a-l ajuta să memoreze lucruri noi. Astfel că, răsfoiți o carte împreună, adresează-i întrebări despre personaje & acțiune și fii cât mai implicată și entuziastă în toată această activitate. Pe de altă parte poți opta și pentru cărțile audio pe care le găsești în online și să urmăriți împreună firul poveștii.

2. Gătiți o masă sau coaceți niște prăjituri

Gătitul este cu siguranță o activitate distractivă pentru copii, indiferent de vârstă. Poți face din acest lucru o tradiție săptămânală specifică familiei voastre, iar copilul tău o va aștepta cu nerăbdare. Copiii pot să amestece compoziția, să folosească forme de prăjituri și bineînțeles să testeze gustul. Dacă optezi pentru o rețetă ușoară, îl poți lăsa pe copilul tău să facă cea mai mare parte a muncii în timp ce îl supraveghezi.

3. Jucați jocuri

Jocurile sub aproape orice formă sunt cu siguranță o alegere inspirată dacă vrei să-i oferi o bucurie copilului tău. El va fi încântat de faptul că îi ești alături în această activitate și că își poate împărtăși cu tine pasiunile. Poți opta pentru un LEGO Duplo care are numeroase beneficii în privința dezvoltării creativității copilului fiind în același timp și foarte distractiv. Construiți, faceți joc de rol, vă folosiți imaginația, discutați, iar în final aceasta activitate se va dovedi benefică din numeroase puncte de vedere. Intră pe Altex.ro și alege de acolo jocul lego preferat.

4. Faceți un picnic în interior

Această este o activitate de care copilul tău va fi încântat. Instalează un covoraș de picnic în living și fă un picnic la fel cum ai face dacă ai fi afară, în parc. Aranjați pernele împreună în modul în care vă place și pregătiți mâncarea pe care o puteți servi cu ușurință în spațiul special amenajat. Ideal este să-l lași pe copilul tău să-și folosească creativitatea și să pregătească platoul pentru a se bucura de satisfacția momentului.

În concluzie, dacă ești în căutare de activități pe care le poți face acasă cu copilul tău, să știi că ai la dispoziție variante diverse care vor face din timpul petrecut împreună, unul de calitate. Fie că citiți cărți împreună, faceți un picnic, jucați lego sau gătiți, oricare dintre acestea vor reprezenta o încântare pentru copil, iar pe lângă asta o oportunitate de a-și descoperi anumite pasiuni sau explora anumite abilități.

Sursa foto: unsplash.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!