Sari la conținut

Totul despre aparatele dentare pentru copii. NU sunt un moft!

Sophiei i-a căzut de mai bine de o lună primul dinte. Mare bucurie a fost pe ea atunci, căci astfel a intrat în rândul școlarilor. Toți colegii ei aveau cel puțin un dinte lipsă.

După bucuria ei, însă, au urmat îngrijorările noastre. Pentru că, la scurt timp, a început să-i crească noul dinte, cel definitiv. Și a început să-i crească strâmb. E foarte mare, mult mai mare decât cei de lapte și nu are loc printre ei. Deci crește strâmb.

► Citeşte şi De ce orice părinte ar trebui să își ducă copilul la ortodont la 6 ani

Așa că am început să ne interesăm de un ortodont bun. Da, ortodonții sunt cei care îți spun dacă ai nevoie de un aparat dentar. Nu dentiștii. Ortodonții sunt un pic mai sus ca cei din urmă, se pricep la mai multe. Inclusiv la ce ne interesa pe noi, la instalarea unui aparat dentar.

Și nu vă mirați, căci nu este prea devreme. Specialiștii, am aflat în timpul discuției, recomandă primul control ortodontic de pe la vârsta de 4 ani. Da, ca să poți monitoriza modul în care cresc dinții, să tratezi problemele de la vârste fragede. Și da, se pot pune aparate dentare încă de la vârsta asta, pe dinții de lapte. Ca, apoi, întregul maxilar să fie pregătit pentru apariția noilor dinți.

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Sursa foto: Tati cool

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!