Sari la conținut

Tradiţii pentru începutul şcolii

Toate momentele importante merita celebrate printr-o tradiţie care să fie respectată an de an. În acest fel copilul va începe şcoala entuziasmat de tot ceea ce i se va întâmpla. Şi, doar se ştie, dacă ai un start bun atunci jumătate din treaba este deja făcută!

Haideţi să vedem câteva idei

Fotografii la începutul fiecărui an şcolar. 

Important este să aveţi o modalitate de a semnaliza în ce clasă a trecut copilul. Şi să găsiţi o idee care va uni fotografiile de-a lungul timpului. De exemplu, puteţi scrie pe o tăbliţă pe care o ţine în mână în ce clasă este. Puteţi face întotdeauna fotografia în faţa şcolii la care merge. Va ieşi, cu siguranţă, un album foarte frumos.

La vânătoare de materiale şcolare

Cu toţii avem de cumpărat multe lucruri înainte de începerea anului şcolar – creioane şi carioci, cărţi şi caiete, penare şi ghiozdane. Am putea, în ziua anterioară începerii şcolii, să le ascundem peste tot prin casă şi să dăm copilului o listă cu ele, să le găsească şi să le pună în ghiozdan. În acest fel ne asigurăm că va avea şi ghiozdanul făcut :). 

Caietul cu amintiri

Este uşor de făcut şi de mare impact, la fel ca un Oracol. Numai că de această dată protagonist va fi numai copilul tău care va răspunde la aceleaşi întrebări în fiecare an. Care ar putea să fie întrebările?

Ce îţi place cel mai mult să faci?

Cine este cel mai bun prieten al tău?

Ce te vei face când vei fi mare?

Care este materia ta favorită la şcoală?

Ce carte îţi place cel mai mult?

Lasă-l şi pe el să scrie şi să coloreze, liber. În timp, va fi foarte plăcut de privit pentru amândoi.

Voi aveţi vreo tradiţie pentru începutul de an şcolar?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!