Sari la conținut

Trei ani - varsta ideala pentru invatarea unei limbi straine

Este o perioada in timpul careia copilul incepe sa vorbeasca mai bine si sa inteleaga sensul cuvintelor: este curios si receptiv, asadar nu ezitati!
 
Este momentul propice, daca nu ati fost pana acum indraznet sa faceti acest lucru, sa vorbiti cu copilul dumneavoastra intr-o limba straina. Chiar daca ii ia timp sa articuleze cuvintele, el este foarte curios de tot ceea ce aude si nivelul sau de intelegere este foarte ridicat.
 
Ce trebuie sa ii propuneti:
 
-         Nu articuleaza bine, linistiti-va, acest lucru se datoreaza faptului ca aparatul sau fonator, laringele, nu este inca atat de dezvoltat.
-         Intretineti ceea ce a invatat, de exemplu uitandu-va la filme straine impreuna, pentru ca nu serveste la nimic sa demarati o invatare precoce, daca nu o solicitati regulat. Fara practica, un copil uita la fel de repede pe cat invata.
-         In ceea ce priveste lectura, este din contra recomandat sa asteptati sa cunoasca perfect sa citeasca in limba materna, inainte de a-l invata sa citeasca intr-o alta limba. Limbajul scris nu este natural, el cere munca, efort si rabdare. O energie care este de preferat sa o concentrati asupra unei singure limbi daca nu doriti sa ii dati o insarcinare prea grea.
 
Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!