Sari la conținut

3 idei inedite de joacă în interior, pentru vreme mohorâtă

Ce poţi face atunci când este atât de urât afară încât nu poţi ieşi? Ei bine, este momentul să devii creativ. Altfel copiii se vor plictisi şi cel mai probabil vei avea lungi şi neplăcute discuţii ca să îi convingi să nu stea la televizor său calculator. Am să vă împărtăşesc trei idei care mie mi s-au părut foarte simpatice.

Să faci propriile instrumente muzicale.

Desigur, poţi oricând să îi laşi să scoată toate oalele din bucătărie şi să înceapă să bată în ele cu tacâmurile, dar parcă este cam mult pentru urechile tale sau ale vecinilor. Aşa că mai bine căutaţi altceva, mai puţin zgomotos. Cum ar fi să faceţi o chitară din sfori întinse pe o cutie de carton sau o tamburină din capace de bere.

Să construieşti propriile jocuri

Este destul de greu să dai peste jocuri care chiar să placă copiilor. Pentru că ei au dorinţe foarte specifice. Vor un joc minecraf sau un joc cu eroi sau cu prinţese şi balauri. Şi atunci ce faci? Ei bine, inventezi propriiile jocuri. Probabil că ai deja figurine acasă. Tot ce îţi mai trebuie sunt o foaie pe care să desenezi şi să dai drumul la imaginaţie. Puteţi cu mare uşurinţă să faceţi propriul „Nu te supăra frate”, conceput pe propriile gusturi.

Joacă cu mâncare

Majoritatea copiilor iubesc să se joace în bucătărie cu ingrediente reale. Doar că felurile noastre de mâncare li se par cam plictisitoare. Vor să facă altceva, mai vesel, mai colorat, mai interzis. Le putem face această plăcere schimbând reţetele noastre tradiţionale. Priviţi video de mai jos pentru inspiraţie.

Găsiţi aici mai multe reţete de dulciuri sănătoase şi tocmai bune pentru sărbătorile de iarnă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!