Sari la conținut

Un film despre educatia alternativa

„Educatia interzisa” este un film documentar care aduce in prim plan neajunsurile educatiei “clasice” si explica principiile de baza ale educatiei alternative.

In momentul in care baiatul meu a mers la scoala iti spun sincer ca mi s-a strans inima. Vazandu-l in rand cu ceilalti copii, incercand sa fie atent la un discurs pentru deschiderea anului scolar, am avut impresia ca isi va pierde curand o parte din inocenta si curiozitatea lui.

Se spune ca la varsta de sase ani sunt pregatiti sa intre intr-un sistem in care sa invete dupa anumite metodologii, ca vor trebui sa isi dezvolte atentia, rabdarea si sa invete sa deprinda notiuni abstracte.

Dar este oare aceasta cea mai buna cale?

Urmareste te rog filmul de mai jos (atentie are peste 2 ore!) si spune-mi daca principiile enuntate aici nu le-ai simtit si tu, poate fara sa iti explicit in amanunt ceea ce simteai.

Iata numai cateva dintre ideile expuse in acest film:

-          Scoala moderna promoveaza obedienta si controlul social.

-          Toti copiii sunt modelati dupa o media standard si nu le sunt exploatate abilitatile proprii.

-          Este mult mai greu sa ajuti la dezvoltarea normala, fireasca a unei persoane decat sa il educi intr-un sistem.

-          Copiii isi ating potentialul la varste diferite si trebuie sa le asiguri un mediu propice pentru indeplinirea acestui potential.

-          Educatia moderna se bazeaza pe un sistem de recompense. Fiinta umana trebuie sa invete, sa descopere pentru pura sa placere, nu pentru o recompensa.

Daca ti-am atras atentia, uita-te la acest film. Poti fi sau nu de acord cu ideile expuse aici insa pentru viitorul copilului tau, merita sa vezi care sunt alternativele.  Vizionare placuta!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!