Sari la conținut

Vacanțele în familie. Ce beneficii au asupra copiilor

Ce-i drept, vacanțele alături de prichindei, mai ales când sunt mici, nu preau au legătură cu relaxarea în ce-i privește pe părinți. Însă au un impact semnificativ asupra fericirii copiilor. Iată ce explicații au psihologii...

Cât de bucuroși sunt copiii tăi atunci când plecați în vacanță? Cu câte luni înainte te tot întreabă “Mami, mami... dar când plecăm? Dar nu mai mergem odată?!”. Chiar dacă nu poți spune despre un concediu cu cei mici că este unl relaxant, vacanța aduce numeroase beneficii celor mici. Potrivit celor de la Parents, experţii sfătuiesc părinţii să nu mai cheltuie bani pe multe jucării, cei mici plictisindu-se de ele în cel mult două săptămâni, şi să investească în vacanţe petrecute împreună.

„Vacanţele în familie sunt apreciate de cei mici, atât pe moment, cât şi pentru mult timp după aceea, persistând în memoria lor. Totul se rezumă la acel timp petrecut împreună, mâncatul unei îngheţate şi părţi în care interesele reale ale fiecăruia sunt materializate“, a declarat psihologul Oliver James pentru The Telegraph.

Și tot psihologii spun că un mediu îmbogăţit care oferă experienţe noi, precum o ieșire în pădure cu toată familia ori o zi la plajă, este vital pentru dezvoltarea socială, fizică și cognitivă a unui copil. Aceste experienţe noi diminuează stresul şi au efecte benefice asupra concentrării, asupra planificării, asupra atenţiei şi, de asemenea, îmbunătăţesc sănătatea fizică şi mintală. Și nu doar atât! Chiar și nivelul IQ-ului copilului poate crește.

Potrivit unui studiu din 2015, în care persoanele care au participat la această cercetare au fost mai mulţi adulţi, cea mai fercită amintire a multora a fost legată de vacanţa în familie. Mulţi dintre ei îşi aminteau cu lux de amănunte ce au făcut în vacanţa alături de cei dragi, iar alţii au spus că se folosesc de această amintire pentru a se simţi mai bine.

Tu ce crezi? Care a fost cea mai frumoasă vacanță petrecută împreună cu prichindeii tăi?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!