Sari la conținut

Vouchere pentru rechizitele elevilor -2019. 250 de lei, bani pentru rechizite și echipament sportiv

Update: Ministerul Educației a retras din dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul „Merg la școală”, prin care aloca 250 de lei sub formă de vouchere pentru fiecare elev din ciclurile primar, gimnazial, profesional și liceal. Propunerea a fost publicată săptămâna trecută și urma să ajungă în Guvern pentru aprobare.

Sursa

 

Vești bune pentru elevii români: din toamnă, ar putea primi vouchere în valoare totală de 250 de lei pentru rechizite, conform unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației. Singurele condiții pentru a primi tichetele sunt depunerea unei cereri de către părinți și lipsa absențelor la elevi.

Beneficiarii acestui program sunt toți elevii din învățământul general obligatoriu, primar, gimnazial, liceal și profesional de stat, potrivit proiectului de act normativ. Mai exact, elevii vor primi 5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei, pe care le vor putea folosi pentru manuale, rechizite, sau pentru achiziționarea de echipament sportiv.
  
Dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat, tichetele vor fi emise în octombrie-noiembrie 2019 și vor putea fi folosite până pe 12 iunie 2020.
 
Atenție! Pentru ca elevii să primească banii, părinții vor trebui să depună o declarație pe propria răspundere, în prima lună de școală, iar termenul limită pentru depunerea cererii însoțite de documentele justificative prevăzute în cerere este de 15 octombrie 2019, în condițiile în care școala începe anul acesta pe 9 septembrie
 
Tichetul se acordă la cerere unuia dintre părinți/reprezentantului legal al elevului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea elevului, pe perioada absenței părinților. 
   
La folosirea voucherelor pentru rechizite sunt interzise:
  
-solicitarea și/sau primirea unui rest de bani la tichetul educațional de tip tichet social, în cazul în care suma corespunzătoare produselor solicitate este mai mică decât valoarea nominală a tichetului;
-comercializarea tichetelor educaționale de tip tichet social în schimbul unor sume de bani și/ori altor bunuri și/ori servicii;
-utilizarea tichetelor educaționale de tip tichet social în magazine, locații, unități, piețe de orice fel care nu vând echipament sportiv, carte școlară (manuale școlare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor școlare, atlase, dicționare) și rechizite și nu au afișate la intrare autocolantele speciale ale unității emitente;
-utilizarea tichetelor educaționale de tip tichet social pentru achiziționarea altor produse decât echipament sportiv, carte școlară (manuale școlare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor școlare, atlase, dicționare) și rechizite.
  
 Programul anunțat de minister se numește "Programul de susținere a educației «Merg la școală», pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal și profesional de stat" și urmează să fie adoptat, conform proiectului prezentat. 

 Vedeți mai jos cum arată un model de cerere pentru tichetele în valoare de 250 de lei:


 
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!