Cercetatorii de la Universitatea din Arizona sustin ca, de fapt, prosoapele sunt cele care contin cele mai multe bacterii in comparatie cu alte articole de uz casnic, deoarece acestea sunt folosite pentru a sterge mainile si suprafetele care ar fi putut intra in contact cu produse din carne cruda. Astfel, au fost identificate bacterii coliforme - bacterii prezente in fecale, care pot duce la aparitia focarelor de toxiinfectie alimentara si diaree - in 89 % din prosoapele de bucatarie si E. coli in 25,6 % dintre prosoapele de baie. „Puteti contamina mancarea atunci cand va stergeti pe maini, ulterior contaminati si alte alimente sau aduceti mainile la gura etc. Prin utilizarea acelorasi prosoape pentru fata si pentru baie, bacteriile s-ar putea raspandi intre membrii familiei care folosesc aceleasi prosoape“, sustine Charles Gerba, autorul studiului, citat de Daily Mail.
7 obiecte din casa despre care crezi ca sunt sigure. Dar nu sunt!
Cum le vorbim adolescenților despre greutate fără să îi rănim
Într-o eră în care imaginea corporală este strâns legată de identitate și stima de sine, subiectul greutății în rândul adolescenților devine un teren minat. Cum abordezi, ca părinte sau specialist, o discuție despre necesitatea pierderii în greutate fără să provoci rușine, anxietate sau o relație disfuncțională cu mâncarea? Răspunsul cere mai multă finețe decât un simplu "trebuie să slăbești".
UPDATE: Bebeluș din gemeni, dispărut din maternitate. A fost găsit în locuința unei tinere de 19 ani. Fusese vândut de mamă pentru 5000 lei
Polițiștii din municipiul Bacău au fost sesizați duminică că a dispărut un nou-născut din secția de maternitate a Spitalului Județean Bacău. Mama copilului, o femeie de 33 de ani din comuna Valea Seacă, a constatat absența unuia dintre gemenii născuți pe 23 aprilie.
Superputerea memoriei: Cele mai bune activități pentru a îmbunătăți memoria copilului preșcolar
Să recunoaștem: creierul unui copil de 3-6 ani e ca un burete cu superputeri. Absoarbe tot — cuvinte, gesturi, reguli (uneori), melodii (mereu). Dar ce-ar fi dacă am transforma această superputere într-un joc? Sau mai bine spus, într-o rutină zilnică, plină de activități care stimulează memoria, fără ca cel mic să simtă că învață?