Sari la conținut

5 superstitii legate de fertilitate

Cand incerci sa faci un copil, tinzi sa apleci urechea chiar si la superstitii, doar-doar va aparea mai repede bebelusul. Iata cinci supersitii din alte culturi, dar pe care le-am intalnit chiar si la noi.

Freaca  o statuie

Conform legendei, 13 angajate ai unui muzeu si prietene ale acestora au ramas insarcinate dupa ce au pus mana pe doua statui ale fertilitatii cioplite de un trib de pe Coasta de Fildes a Africii.

In China, in practica Feng-Shui, statuia este inlocuita de un elefant. Credinta spune ca trebuie sa intorci elefantul cu trunchiul catre zona de noroc si fertilitate. 

Oricum, istorisirile despre statui care fac miracole nu sunt singulare, ele abunda in credintele fiecarui popor, dar nu se poate spune ca exista vreo legatura intre acestea si fertilitate. Jean Twenge, PhD, autorul cartii „The Impatient Woman’s Guide to Getting Pregnant” spune ca se poate trage o paralela intre aceasta superstitie si dansurile ploii, in care membrii tribului performau dansul si uneori ploua, alteori nu.

Astepta luna plina

Vechii romani legau luna plina de libidoul ridicat si fertilitate. Fazele lunii si ciclurile menstruale ele femeilor sunt aproximativ egale, de 28 de zile fiecare. Coincidenta? Nu neaparat. Twenge spune luna ar fi afectat ciclurile ovulatorii ale femeilor in perioada cand nu exista curent electric si de aceea ar putea sa existe ceva adevar in aceasta superstitie. Dar traim vremuri in care guverneaza  lumina artificiala, exista mari sanse ca corpul tau sa nu fie nicidecum sa fie  guvernat de luna.

Citeste si superstitii despre bebelusi.

Poarta cuart roz sau alte cristale

De sute de ani, cristalele si pietrele pretioase au fost inzestrate de om cu proprietati de vindecare, de la indienii americani si pana la samanii tibetani. Cuartul roz "este conectat la Chakra Inimii si se spune ca este benefic pentru sistemul de reproducere feminin." spune Latham Thomas, instructor de yoga. Nimeni nu poate spune cu adevarat daca aceste pietre pot ajuta, dar daca asta iti da incredere si te face sa te simti sigura pe tine, de ce sa nu le incerci?

Evita sa stai pe o piatra rece

Conform folclorul estic european si a celui rusesc,  daca te asezi pe o suprafata rece - trepte, zapada, beton - ai putea deveni sensibila si poti contacta boli care ar putea duce la probleme de fertilitate. Legenda spune ca in timpul Jocurilor Goodwill din 1986 de la Moscova, mogulul media Ted Turner a fost acuzat de complot impotriva fertilitatii femeilor ruse dupa ce a construit stadionul cu locuri de beton!

Nu matura sub pat

Stiai ca nu trebuie sa faci curat sub pat? Acesta este o alta supersititie care ar putea sa isi aiba originea in Feng Shui. Filosofia antica incurajeaza cuplurile care incearca sa conceapa (sau care sunt deja gravide) pentru sa nu curete in nici un fel sub pat. Se crede ca sufletul copilului nenascut circula in jurul vostru, mai ales atunci cand dormiti, si incearca sa  devina o parte fizica a familiei tale. "Cred ca aceasta este doar o scuza pentru a nu aspira", glumeste Twenge. "E ca si cum iti spui: hai sa uitam de praf si sa facem sex! "Pare a fi un plan bun, nu-i asa?

 

Sursa foto: Hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti