Sari la conținut

6 lucruri pe care nu le stiai despre orgasm

Se spune ca sansele de a concepe un copil daca ai orgasm cresc. Dincolo de aceasta iata alte 6 lucruri pe care nu le stiai despre orgasm.

1. Exista Ziua Mondiala a Orgasmului. Ziua este marcata pe 21 decembrie, dar sunt foarte putini cei care fac public acest lucru. Ziua a fost aleasa cu buna stiinta, 21 decembrie fiind momentul solstitiului de iarna, iar orgasmul trebuie sa lupte pentru optimism si fericire in intreaga lume.

2. In fiecare zi au loc 2,5 miliarde de orgasme (exista indicii ca unele sunt doar mimate, dar statistica le-a pus la socoteala). Acest lucru inseamna peste 100 milioane de orgasme pe ora si 1,5 milioane pe minut!

3. Orgasmul este bun pentru sanatate. Viata sexuala implinita are numeroase beneficii pentru sanatate. Astfel, orgasmul ofera protectie fata de cancerul de san, acest efect fiind pus pe seama oxitocinei, hormon eliberat in timpul contactului sexual. De asemenea, orgasmul este un bun exercitiu cardiovascular, care permite antrenarea muschiului cardiac, astfel fiind prevenite bolile de inima.

4. Aproape 70% dintre femei obtin orgasmul prin stimularea directa a clitorisului, in timpul contactului sexual. In schimb, 10% dintre femei nu au avut niciodata orgasm.

5. Cand femeie este deasupra aceasta poate avea cel mai usor un orgasm, intrucat astfel ea controleaza mai bine miscarile si adopta ritmul care ii face placere.

6. Exista un orgasm cerebral. Oamenii de stiinta il numesc "raspuns senzorial meridian autonom". Orgasmul cerebral, care poate fi obtinut cu ajutorul sunetelor, imaginilor si mirosurilor, duce la relaxare profunda, iar din punct de vedere fizic se traduce prin prezenta unor furnicaturi in tot corpul.

Citeste si:

Orgasmul influenteaza aparitia sarcinii
Orgasmul din timpul nasterii
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti