Sari la conținut

Absorbante intime refolosibile

Daca iei decizia sa traiesti eco si sa renunti la cat mai multe chimicale din viata ta, atunci ar trebui sa iei serios in calcul sa inlocuiesti absorbantele intime de unica folosinta.

Argumentele in favoarea acestei decizii sunt mai multe:

- nu sunt albite cu clor, ceea ce se intampla in cazul tampoanelor de unica folosinta

- nu exista niciun risc pentru aparitia sindromului de soc toxic. Apropo, ati avut vreodata curiozitatea sa cititi despre asta pe prospect?

- nu contin plastic, nu contin parfum, si, prin urmare, riscul de alergii nu exista.

Si, nu in ultimul rand, tampoanele de unica folosinta sunt foarte poluante pentru planeta.

 

Ce-i de facut atunci?

Nu prea ne vine sa ne intoarcem la vata, avem amintiri neplacute din copilarie, daca ati prins cumva perioada cu pricina. Solutia sunt tampoanele textile refolosibile, care se gasesc acum si la noi pe internet cu destul de mare usurinta.

Ele au o capacitate similara de absortie cu cele de unica folosinta, sunt facute din materiale ecologice, sunt maleabile si moi si au mai multe grade de absortie si de grosime. Important este ca nici nu te jeneaza prin rigiditatea lor, asa cum se intampla in cazul celor de unica folosinta.

Pretul este desigur mai mare decat al absorbantelor de unica folosinta, insa acestea pot fi folosite o vreme indelungata, asa ca in timp investitia se amortizeaza. Pentru inceput ai avea nevoie de mai multe seturi, mai ales daca alegi sa le speli pe toate la masina de spalat la sfarsitul menstruatiei. 

Si, nu in ultimul rand, pot avea modele simpatice, ba chiar iti poti alege sa se potriveasca cu culoarea chilotilor.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!