Sari la conținut

Acupunctura, o solutie pentru tratarea infertilitatii

Acupunctura este considerata o metoda simpla si foarte eficienta pentru tratarea infertilitatii. Acupunctura este una din cele mai vechi ramuri ale medicinei orientale, iar studii recente au demonstrat ca poate fi utila foarte pentru recuperarea si aducerea in parametri normali a sistemului endocrin,in buna masura responsabil pentru infertilitate, mai ales cea feminina.

Pentru medicina orientala, principalele cauze ale infertilitatii sunt dezechilibrele de la nivelul ficatului si rinichilor. Tocmai din acest motiv si alte metode de fertilizare pot fi ineficiente. Prin sedintele de acupunctura, se imbunatateste sistemul endocrin al femeii si, astfel, sistemul reproducator ajunge la un echilibru. Mai mult, acest tratament poate fi preferat celui medicamentos pentru infertilitate pentru ca nu are efecte adverse si ajuta si la mentinerea sarcinii. Exista tratamente medicamentoase care sunt eficiente pentru ca unele femei sa reuseasca sa ramana insarcinate, dar deseori acestea au probleme cu a duce sarcina la bun sfarsit.

Acupunctura previne stresul si depresia

Acupunctura este preferata in acest caz pentru ca previne pierderile de sarcina. Mai mult, ajuta la eliminarea starilor de anxietate, stresului si depresiei, si ele cauze ale infertilitatii.

Un studiu realizat la Universitatea Stanford, in California, pe 150 de femei gravide afectate de depresie, a scos la iveala ca acupunctura are rezultate mult mai bunde decat oricare alt tratament. Doua treimi dintre femeile care au fost tratate prin acupunctura au declarat ca se simt mult mai bine, comparativ cu mai putin de jumatate dintre gravidele tratate in alte moduri.

Statisticile arata ca 14% dintre femeile insarcinate se confrunta cu depresia, chiar daca multi sunt tentati sa creada ca aceasta apare numai dupa nastere. Ea este cauzata de excesul de hormoni din timpul celor 9 luni, care poate face femeile sa se simta coplesite, explica cercetatorii.

Acupunctura pare sa fie o solutie excelenta si pentru echilibrarea organismului la modul general ceea ce permite femeilor insarcinate sa duca sarcina la termen, in mult mai mare masura decat o pot face medicamentele si tratamentele conventionale.

Acupunctura se face sub supraveghere medicala, numai de catre un specialist.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti