Sari la conținut

Anticonceptionalele duc la depresie, depresia te imbatraneste

Noua generatie de pilule contraceptive care vor intra pe toata piata din Europa au efecte secundare neplacute. Printre acestea depresia si un risc crescut de acnee.

Pe piata farmaceutica exista doua tipuri de pilule contraceptive: pilula combinata, bazata pe estrogen si pe progesteron, si mini-pilula, bazata doar pe progesteron. Potrivit specialistilor, acest tip de pastile creste riscul de depresie.  Explicatia consta în faptul ca anticonceptionalele duc la cresterea nivelului unor enzime in organism, fapt ce afecteaza serotonina, o substanta responsabila cu starea de bine.

Dar asta nu este tot. Depresia mai ales in formele sale cronice determina o imbatranire generala si prematura a organismului. Un studiu a dovedit ca depresia ii face pe oameni sa devina mai batrani din punct de vedere biologic decat sunt in realitate, prin accelerarea procesului de imbatranire a structurii ADN la nivelul celulelor. Cercetatorii au identificat o serie de modificari in structura ADN.

In prezent circa 14 la suta dintre romance folosesc anticonceptionale pentru a preveni o sarcina nedorita. Pe piata farmaceutica exista doua tipuri de pilule contraceptive: pilula combinata, bazata pe estrogen si pe progesteron, si mini-pilula, bazata doar pe progesteron.  Explicatia consta in faptul ca anticonceptionalele duc la cresterea nivelului unor enzime în organism, fapt ce afecteaza serotonina, o substanta responsabila cu starea de bine.

Citeste si

Greseli de contraceptie

Pilula de a doua zi

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!