Sari la conținut

Cauze care intarzie menstruatia, altele decat sarcina

Daca ziua X a fost depasita sarcina e primul lucru care-ti vine in minte. Exista insa si alte cauze care pot determina absenta menstruatiei si care produc dereglarea acestui proces fiziologic.

Stresul. Stresul poate da peste cap foart serios ciclul menstrual, asa cum da peste cap bunul mers al intregului organism. O perioada dificila, emotionanta si stresanta se poate manifesta prin intarzierea ovulatiei si a ciclului menstrual.

Dieta severa. In cazul unei diete severe care urmareste scaderea in greutate este foarte posibil ca ciclul menstrual sa dispara. O problema asemanatoare o au si femeile slabe, anorexice.

Diabetul zaharat necompensat sau neidentificat poate duce la absenta ciclului menstrual sau la mestre foarte rare si neregulate.

Cel mai adesea, menstruatia poate intarzia si din cauza unor fluctuatii hormonale cauzate de sindromul ovarelor polichistice sau de unele tulburari ale glandei tiroide.

Medicatia antidepresiva poate determina absenta menstruatiei, dar si intreruperea tratamenului cu anticonceptionale poate fi cauza unei dereglari temporare a ciclului menstrual.

Tratamentele hormonale, altele decat pilulele contraceptive, pot determina intarzierea menstruatiei. De regula, in astfel de cazuri femeia este prevenita de posibilitatea absentei menstrei.

Exercitiile fizice intense sau efortul fizic sustinut pot determina intarzierea sau absenta menstruatiei pentru o perioada mai mare sau mai mica de timp.

Oricum, daca menstruatia este absenta mai mult de doua luni consecutiv vizita la medic este obligatorie.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!