Sari la conținut

Ce risca femeile de Craciun

Statistic vorbind cele mai multe din sarcinile nedorite apar in perioada Sarbatorilor de Craciun, iar jumatate dintre femei se pot trezi cu o sarcina nedorita si asta pentru ca in medie 51% dintre femei uita sa isi ia pilula contraceptiva.

Sarbatorile de iarna sunt perioada in care numarul femeilor care foloseste contraceptia de urgenta sau au o sarcina neplanificata, se dubleaza.

In cadrul sondajului au fost intevievate 2.000 de femei, iar rezultatele au aratat ca una din sase participante a uitat sa isi ia anticonceptionalele. Tot una din sase participante a renuntat la contraceptie orala mai multe zile in timpul sarbatorilor. De asemenea, una din sapte femei nu si-a luat aceasta pilua din pricina forfotei prezente de obicei in timpul sarbatorilor.

Un alt motiv pentru care 28% dintre ele nu au luat pilula este ca au uitat sa o ia cu ele atunci cand au plecat in vizita la rude. Sondajul a mai aratat si ca 13% dintre femei au fost nevoite sa recurga la pilula de a doua zi dupa Craciun, in timp ce una din 14 participante a apelat la solutii contraceptive de urgenta, dupa sarbatori.

Perioada Sarbatorilor de Craciun este cunoscuta ca fiind una din cele mai "prolifice" momente ale anului, numarul copiilor care se nasc la finele lui august si inceputul lui septembrie fiind cu circa 10% mai mare decat al celor nascuti in alte perioade din an.

O dovada este si faptul ca la inceputul lunii ianuarie numarul testelor de sarcina vandute in farmacii creste cu circa 30%.

Citeste si:

Adevaruri despre sarcina pe care nu ti le spune nimeni
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!