Sari la conținut

Cea mai potrivita perioada pentru a concepe un copil

Daca te-ai decis sa ai un copil sunt esentiale cateva lucruri. In primul rand starea de sanatate, dieta sanatoasa si o serie de analize care sa arate ca esti apta pentru aceasta misune cu totul speciala. Printre aceste detalii ai putea lua in calcul si luna in care vrei sa se intample.

Ia in calcul ca ultimele luni de sarcina sunt dificile, apoi si riscurile de a contacta gripe sau viroze de sezon. Raporteaza momentul in care concepi un copil la viitoarele noua luni. Asa ca daca te gandesti sa ramai insarcinata vara, ia in calcul temperaturile ridicate din vara pe care le vei suporta in primele luni de sarcina, foarte dificile oricum, iar daca primele luni ale sarcinii vor fi cele de iarna (mai ales ianuarie si februarie) e bine sa stii ca virozele la inceputul sarcinii pot face mult rau copilului.

Una peste alta cele mai bune perioade pentru a concepe un copil sunt lunile august si septembrie, si martie si aprilie. Daca alegi inceputul toamnei, cele mai dificile luni pentru o gravida, ultimele, te vor gasi la inceputul primaverii, atunci cand riscul racelilor si indispozitiilor este scazut si cand temperaturile sunt confortabile, iar daca alegi lunile de primavara o sa treci prin vara in plin trimestru doi de sarcina, cel mai usor si mai placut semestru al sarcinii.

Se poate spuna ca si martie este o luna propice pentru a ramane insarcinata pentru ca ultimul trimestru de sarcina te va prinde toamna, cand temperaturile sunt ideale pentru o gravida - nici caldura sufocanta si nici ger periculos.

Alimentatia este si ea foarte importanta pentru o gravida. Astfel, fructele si legumele proaspete nu iti vor lipsi de la nici o masa, si daca alegi cu atentie luna conceperii micutului, te vei bucura din plin de rosiile delicioase, castravetii sanatosi, supele de legume si sucurile proaspete.

Exista si un revers al medaliei. Medicii sustin ca primavara exista riscul unui exces de pesticide in aer, ca urmare a tratamentelor agricole, astfel ca daca locuiesti in mediul rural cel mai bine este sa-ti muti planurile pentru toamna. In plus, daca concepi un copil in luna martie sau aprilie exista un risc mai mare ca viitorul copil sa fie mai sensibil la alergeni. (Afla mai multe despre copiii conceputi primavara aici)

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!