Sari la conținut

Cinci motive pentru care ai un ciclu neregulat

Daca vrei sa influentezi momentul conceptiei, astfel incat el sa se intample cat mai repede, atunci este esential sa ai un ciclu regulat. In acest fel iti va fi mult mai simplu sa identifici zilele fertile.

Intarzieri ale ciclului sunt normale in viata unei femei, astfel de cazuri aparand frecvent. Poti incerca sa il reglezi cu cateva schimbari ale stilului de viata. Dar in acelasi timp este posibil sa fie necesar sa faci si cateva contoale medicale. Uite care sunt cele mai intalnite cinci motive ale unui ciclu neregulat:

 

1. Stresul. Atunci cand ovulezi corpul tau produce un ovul care ar putea fi punctul de plecare al unei viitoare sarcini. Insa daca esti mult prea nelinistita sau suparata la momentul respectiv, corpul va astepta pana cand vei fi pregatita din punct de vedere emotional. Asta poate sa insemne intarzierea ovulatiei cu o saptamana, dar poate sa insemne si ca nu se va mai produce deloc in luna respectiva.

Prin urmare, daca vrei sa ai un ciclu regulat trebuie sa inveti sa iti controlezi emotiile si sa gasesti modalitati de a reduce din stresul resimtit.

 

2. Esti bolnava. Poate sa nu fie vorba neaparat de o boala la nivelul ovarelor, ci despre faptul ca organismul tau nu se simte suficient de sanatos ca sa suporte cu succes o sarcina. 

Intrucat esti hotarata sa ai un copil ar fi bine oricum sa faci investigatii medicale pentru a verifica starea generala de sanatate.

 

3. Nu mananci suficient sau faci efort fizic mult prea intens. In oricare dintre aceste doua situatii corpul lucreaza mult prea mult doar ca sa te tina intr-o stare buna de sanatate, asa ca nu se mai inhama si la o sarcina.

Din fericire, astfel de aspecte sunt in puterea noastra sa le imbunatatim.

 

4. Ai inceput sa iei medicamente noi. Unele medicamente au astfel de efecte asupra organismului. Cel mai bine este sa verifici acest lucru cu medicul care ti le-a prescris.

 

5. Unele femei au ciclul neregulat de la luna la luna fara sa fie nimic in neregula cu asta. Daca si tu esti in aceasta situatie, atunci raspunsul pentru a ramane insarcinata mai repede este sa nu te bazezi pe metoda calendarului, ci pe alta metoda. De exemplu, pe masurarea temperaturii bazale.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!