Sari la conținut

Dorinta de a avea copii

Femeile cunosc foarte bine dorinta launtrica de a avea un copil. Dar exista si femei care nu sunt insa niciodata tulburate de aceste dorinte.

Dorinta de a avea copii. De unde vine? Toate femeile  simt aceasta dorinta? Si, dintre cele care se considera implinite, doar avand un copil, cate isi implinesc visul?

Psihologii sustin ca totul depinde de istoria noastra personala, de personalitate, de felul de a fi si de a intelege lumea. Copilaria fiecarei femei, relatia ei cu mama sunt factori care determina, la varsta adulta, aceste dorinte. Unele femei nu se poate imagina fara copii, iar in numele acestui copil sunt dispuse sa faca orice. Exista si femei, pentru care aducerea pe lume a unui copil este o chestiune de capriciu, de interes. Acestea sut adeptele ideii ca a avea un copil este un drept de care se pot folosi.

Facem orice pentru a avea un copil?

Medicina a evoluat. A avea un copil, in cazul in care varsta, problemele de sanatate sau incapacitatea fizica de a avea un copil fac acest lucru dificil, este azi posibi. Exista procedura inseminarilor artificiale, mamele surogat, fertilizarea in-vitro, chiar si procedura conceperii unui copil din ovule donate. Recent o mama a fost mama surogat pentru fiica ei, iar nu cu mult timp in urma o femeie care trecuse printr-o operatie de schimbare de sex, dar care si-a pastrat uterul, a trecut printr-o sarcina si a nascut, prin cezariana. Ca sa nu mai vorbim despre copiii adus pe lume de femei trecute de 60 de ani. Ce mai au in comun toate acestea cu ideea de a avea un copil?

Psihologii sustin ca limitele trebuie trasate de medici, dar si faptul ca uneori limitele sunt cu mult depasite, iar asta aduce prejudicii ideii de a avea copii.

Un alt detaliu pe care psihologii il iau in calcul este decalajul intre ideea de a avea un copil si realitatea de a avea un copil care de cele mai multe ori aduce grave prejudicii, mai ales copilului.

Concluzia unui interviu publicat de Marie Claire, care a dezbatut acest subiect cu doi psihologi este ca femeile trebuie sa inteleaga sau sa ceara ajutor pentru a intelege ce inseamna cu adevarat pentru ele dorinta de a avea un copil. Femeile trebuie sa inteleaga cu toata fiinta lor ca nu trebuie sa accepte sa fie judecate nici daca vor, nici daca nu vor sa aiba copii. Viata frumoasa implica si maternitatea, dar viata poate sa fie foarte buna si daca femeia nu trece prin experienta maternitatii.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!