Sari la conținut

In cazul trompelor legate, ce fel de FIV este recomandat?

am trompele legate de 7ani si imo doresc un copil..medicul care ma legat la trompe mi'a recomandat fiv cu ciclu natural...credeti ca am sanse de a obtine o sarcina cu aceasta metoda? sau sa apelez la dezlegarea ligaturilor? va rog sa imi spuneti care ar fi metoda mai buna..tinand cont ca si fivul este destul de costisitor nu as vrea sa dau gres...eu imi doresc f.mult un copil si pot spune ca deja ma stresez f.mult ptr asta...imi fac griji...fel si fel de idei...

Răspunsuri
Șansa unei sarcini după repermeabilizare chirurgicală a trompelor este de maxim 5%, în funcție de metoda sterilizării chirurgicale. Există însă și posibilitatea să nu se poată efectua reanastomozarea chirugicală. Șansa de a obține o sarcină prin proceduri de fertilizare in vitro este între 20 și 40%, iar în cazul femeilor cu trompele defuncționalizate chiar crește ușor sansele de reusită în cazul FIV.
Dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică-ginecologie
Dacă rezerva ovariană e bună (nu numai numărul, dar și calitatea ovulelor), vârsta este corespunzătoare, nu aveți alte contraindicații apoi este posibili FIV cu ovule. Această procedură se poate face la noi în România. Dacă nu reușiți, apoi mai există varianta de FIV cu ovocite donate, însă procedura se face în țările străine (de ex. Grecia, Cehia, Gruzia,Ucraina) desigur este mai costisitor.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti