Sari la conținut
Iosif Niculescu

Iosif Niculescu

Obstetrica-Ginecologie

Despre Iosif Niculescu

Descriere:

Medic specialist obstetrică-ginecologie

"Într-un domeniu cu profunde implicații în viața pacientei, de la cele instinctive până la cele emoționale, culturale și sociale, nu putem aplica șabloane nici în comunicarea cu pacienta, nici în satisfacerea nevoilor legate, de exemplu, de modul în care aceasta alege să aducă pe lume copilul. Iar responsabilitatea medicului nu se reduce la actul medical, dar și la însoțirea, cu empatie și discernământ, a celor mai importante momente în viața unei femei."

Dr Iosif Niculescu a început să studieze medicina la Facultatea de Medicină din Timișoara, în anul cinci transferându-se la Facultatea de Medicină “Carol Davilla” din București.
În primul stagiu în obstetrică-ginecologie a descoperit miracolul nașterii, a participat la intervenții din ce în ce mai complexe și a acceptat să rămână un an într-o specialitate pe care nu ar fi crezut niciodată că o poate face. Amintindu-și perioada petrecută în clinica de chirurgie generală a profesorului Ion Juvara și apoi, mai târziu, în cea de obstetrică ginecologie, condusă de Prof. Dr. Dan Alessandrescu la spitalul Polizu, dr. Niculescu se consideră norocosul beneficiar al unei excepționale școli de chirurgie în România.
Dupa 1989 a profesat in Africa de Sud unde a avut o variată expunere clinică, doar în primele trei luni realizând peste 300 de cezariene, în scurt timp renunțând să mai țină socoteala. În Africa de Sud a lucrat în diferite spitale, având ocazia să lucreze cu medici din toate colțurile lumii și confruntându-se cu cele mai diverse și dificile cazuri clinice.

În 1999 dr. Niculescu revine în Europa in Germania și după experiența acumulată până atunci decide, împreună cu soția sa, și ea medic ginecolog, să deschidă un cabinet privat în sudul orașului Munchen.
La sfîrșitul lui 2008 acceptă propunerea de a conduce o maternitate privată din București, reușind în doi ani să crească de 10 ori numărul de nașteri.
În 2011 revine în Germania, continuând însă se se întoarcă în București frecvent pentru consultații și diferite intervenții. Anul 2015 este cel în care dr. Niculescu decide să își dedice carierea medicală pacientelor din România.

"Este o experiență unică să ajuți o viață să-și facă intrarea în lume!".

Mai multe despre dr. Iosif Niculescu pe dr-niculescu.ro și pe pagina sa de Facebook

 


Articole Iosif Niculescu


Intrebari & raspunsuri adresate expertului suntmamica.ro

Am un bebeluș de 4 luni p care îl alăptez.am avut menstruație la o lună jumătate după ciclu și de atunci nu am mai avut.este normal?sau e posibil să fiu însărcinată?

Am câteva nelămuriri: o fata virgina poate rămâne însărcinată fără a exista contact sexual propriu-zis? A existat doar o penetrare de aproximativ 3-5 cm fără ca zona respectivă să intre în contact cu sperma, cred eu. Acum îmi întârzie menstruația și nu știu ce să fac, vreau să merg la ginecolog pentru a-mi explică anumite chestiuni, dar nu prea stiu cum sa ii explic această situație.

De ce factori externi poate fi influențată menstruația în rândul persoanelor tinere? Spre exemplu alimentația, stresul, oboseala pot duce la modificări ale ciclului menstrual ducând la întârzieri?


Intrebari & raspunsuri

Ma numesc Elena,sunt operata la inima de 7 ani ...am valva aortica metalica-tratament Trombostop ma simt foarte bine,vreau sa fac un bebe si am nevoie de cineva care a facut in cazul meu. Astept raspunsuri,multumesc.

Buna ziua. Am 9 săptămâni și 5 zile și absolut orice mănânc și apa dacă beau vomit . Abia am putere sa mă ridic din pat mai trebuie sa merg si la munca . Ce pot face in aceasta situatie?

Trimite o intrebare

Titlul intrebarii este recomandat sa fie intre 10 si 160 de charactere.
Continutul intrebarii este recomandat sa fie intre 25 si 1600 de charactere.

Autentificare


Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!