Sari la conținut

Opțiuni pentru cuplurile infertile

Dacă tu sau partenerul tau aveti probleme de fertilitate, medicul  vă poate trimite la un specialist de fertilitate, un medic care trateaza infertilitatea. Medicul va trebui sa te testeze atat pe tine cat si pe partenerul tău pentru a afla care este problema. În funcție de problemă, medicul  v-ar putea recomanda un tratament . Aproximativ 9 din 10 cazuri de infertilitate sunt tratate cu medicamente sau interventii chirurgicale. Nu întârziati sa mergeti la medic deoarece vârstă afectează, de asemenea, ratele de succes ale acestor tratamente. Pentru unele cupluri, adopție sau asistență maternală oferă o modalitate de a împărtăși dragostea lor pentru un copil și de a construi o familie.

Tratamente pentru infertilitate:

Medicamente - Diverse medicamente pentru fertilitate pot fi utilizate pentru femeile cu probleme de ovulatie. Este important să discuti cu medicul tau despre medicamentele care vor fi utilizate. Trebuie să intelegi beneficiile dar si efectele secundare. În funcție de tipul de medicamente si doza utilizata, pot să apară sarcini multiple (cum ar fi gemeni).

Chirurgie – Interventia chirugicala este facuta pentru a repara daunele ovarelor, trompelor uterine sau uterului femeii. Uneori barbatii pot prezenta probleme de infertilitate care pot fi corectate prin intervenție chirurgicală .

Inseminate intrauterina (IUI) numita si inseminare artificială - Sperma barbatului este injectata intr- o parte a tractului reproductiv al femeii, cum ar fi în uter sau trompa uterina. IUI adesea este utilizat adesea împreună cu medicamente care determina ovulatia femeii .

Tehnologia de reproducere asistata (ART) - ART implica stimularea ovarelor femeii; prelevarea de ouă din corpul ei; amestecarea lor cu sperma in laborator și punerea embrionilor înapoi în corpul unei femei. Ratele de succes ale ART variază și depind de mulți factori.

Asistență terța - Opțiunile includ ouă donatoare (ouă de la o altă femeie sunt folosite), donator de spermă (sperma unui alt barbat este folosita)  sau surogat (atunci când o altă femeie poartă un copil pentru tine).

Găsirea cauzei de infertilitate este de multe ori un proces lung, complex și emoțional, iar tratamentul poate fi costisitor. Multe companii de asigurări de sănătate nu oferă acoperire pentru infertilitate sau ofera doar o acoperire limitată.

Adoptia

În cazul în care infertilitatea este o problema pentru tine, o altă opțiune ar putea fi adoptia unui copil. Adoptia unui copil poate fi una dintre experiențele cele mai pline de satisfacții din viața ta. Atât de mulți copii au nevoie de o familie.  Mai multe despre adoptii poti afla de aici.  www.adoptiiromania.ro

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!