Sari la conținut

Pentru a avea un copil e nevoie de trei

Pentru ca o noua viata sa se creeze, trebuie sa se intersecteze trei dorinte, dorinte constiente sau inconstiente. Deci pentru a concepe si a aduce pe lume un copil este nevoie de intersectia a trei dorinte si de pasul urmator: materializarea acestora.

Specialisti in psihologie si pediatrie, recunosc aceasta evidenta tulburatoare: pentru ca o noua viata sa se creeze, trebuie sa se intersecteze trei dorinte, dorinte constiente sau inconstiente. Aceea a mamei, a tatalui si cea a copilului de a se naste in acea familie, in acel moment.           

Ce semnifica acest lucru? Se considera ca, inca de la momentul conceptiei, copilul este un subiect animat de dorinta de a trai si actor al propriei sale istorii. Acest lucru poate fi trait de parinti ca un vot de incredere, o posibilitate efectiva de a construi o noua viata punand laolalta aceste trei dorinte, oricare ar fi dificultatile care ar putea exista in acel moment.

Cu alte cuvinte nu este suficienta dorinta parintilor de a avea un copil, acestia trebuie sa si accepte ideea ca vor avea un copil si dupa momentul in care sarcina este confirmata, dar este necesar ca si viitorul copil, viitorul om, sa aiba forta si dorinta de a veni pe lume. Se poate spune ca embriogeneza si evoluta fetala in timpul vietii intrauterine nu este un drum lin. Din contra. Evolutia intrauterina este un drum plin de riscuri, pericole si posibile esecuri, care fiecare in partea poate opri evolutia sarcinii sau poate face din produsul de conceptie o experienta ratata.

Nu este deloc intamplator faptul ca un numar constat de sarcinii sunt pierdute in primele saptamani de evolutie, dupa cum nu este deloc intamplator faptul ca numarul avorturilor spontane in primele saptamani de sarcina este o cifra aproape constanta. Mai mult, practic nu exista femeie care sa nu treaca prin experienta unui avort spontan in primele saptamani de sarcina, deseori aceste episoade nefiind constientizate de femeie, care confunda un avort spontan cu o menstruatie intarziata.

In fapt este vorba despre dorinta copilului de a fi sau nu. Bineinteles, nu este vorba de dorinte constiente.

Daca aceasta explicatie este una reala sau suprarealista nu se poate spune, dar in sine aceasta interpretare poate sa fie un argument puternic care sa sustina psihic un cuplu care fie a pierdut o sarcina, fie are o sarcina cu probleme, fie a adus pe lume un copil cu probleme si o pledoarie in plus in favoarea unicitatii fiecarei fiinte umane. Gresesc?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
 • Muraretu ligia

  sunt gravida in 2 luni trebuie sa iau vitamine ceva?
  daca sti ineva sa-mi spuna?
  multumesc

 • Alinutza82

  ar trebiu sa faci niste analize inainte si vitamine iti poate recomanda numai doctorul si nimeni altcineva.pa

 • da, trebuie sa iei neaparat vitamine prenatate. dar doar cu recomandarea medicului!

 • myky22

  da eu am trecut prin asta ,am pierdut sarcina la 10-12 saptamani si a fost asa de rau,urma sa fie bebe doi dar a ales sa nu fie cu noi si atunci am cazut intr-o depresie ,nu mai vroiam sa vorbesc cu nimeni iar dupa ce doctorul mi-a zis ca pot ramane gravida iar am fost disperata sa raman ,bebe a plecat de craciun din burtica iar de paste a fost la loc si chiar bebe s-a nascut cu cateva zile inainte de craciunu viitor,deci a fost o minuune .

 • Agenda Culturala PENTRU COPII

  happy Ati urmarit documentarul d-lui Bruce Lipton? happy

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!