Sari la conținut

Pilulele contraceptive pot afecta memoria

Anticonceptionalele au o gama larga de efecte asupra organismului unei femei. In ceea ce priveste contraceptivele de generatie noua, acestea sunt realizate cu progesteron de sinteza. Astfel, cele mai multe dintre contraceptivele de noua generatie nu mai provoaca efecte nocive pe care le aduceau anticonceptionalele de acum 10-15 ani, cum ar fi cresterea in greutate sau de deteriorarea ovarelor.

Insa nici pastilele de noua generatie nu sunt complet lipsite de efecte neasteptate. O dovedesc o serie de teste recente care au dovedit ca pilulele contraceptive pot afecta memoria femeilor.

Efectele secundare ale pilulelor anticonceptionale

Exista doua tipuri de memorie.
Este vorba despre o memorie logica si o memorie emotionala. Memoria logica sau capacitatea de a-ti aminti fapte este legata de partea dreapta a creierului. Capacitatea de a rememora detalii afective si emotionale vine din emisfera stanga a creierului. Dar atunci cand o femeie ia pastilele contraceptive, memoria ei devine mult mai organizata si femeile dobandesc capacitatea de a-si aminti faptele in succesiunea lor logica, plus o gramada de detaliiin plus. Psihologii sustin ca acest gen de memorie este specifica barbatilor.

Ce efecte are pilula de a doua zi


Hormonii feminini sunt scurtcircuitati ca urmare a pilulelor contraceptive. Efectele la nivelul organelor sunt nule sau minime, dar efectele la nivelul celulei nervoase se manifesta din plin, pentru ca neuronii nu pot fi pacaliti. Asa se explica de ce memoria femeilor care iau pilule contraceptive sufera modificari.

Partea buna este ca aceasta modificare este pozitiva si le avantajeaza pe femei. Singurul dezavantaj este ca femeile aflate sub tratament cu anticonceptionale sunt mai putin romantice, mult mai pragmatice si mai putin impesionabile.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!