Sari la conținut

Știința ne spune: Ziua Îndrăgostiților provoacă un baby boom în luna noiembrie

Conform datelor din 2015 de la Serviciul Național de Sănătate din Anglia, aproximativ 16.263 de copii au fost concepuți în săptămâna de Ziua Îndrăgostiților. Este o creștere cu 6% față de media în alte săptămâni ale anului.

De fapt, săptămâna Crăciunului reprezintă perioada de vârf în ceea ce privește conceperea copiilor, ceea ce explică de ce luna septembrie este cea mai populară lună în care se nasc cei mai mulți bebeluși.

Potrivit cifrelor NHS, ratele de concepție au atins un nivel scăzut pe parcursul unui an la doar două săptămâni după Ziua Îndrăgostiților. Asta explică numărul crescut de nașteri din luna noiembrie. Este un adevărat baby boom după Ziua Îndrăgostiților.

„Dragostea este cu siguranță în aer în această perioadă a anului”, spune Sarah-Jane Marsh, președinte al Programului de transformare a maternității la NHS England, pentru Telegraph.

„Este fantastic să aflăm că NHS vede un mini-baby boom nouă luni mai târziu, aducând cu el o mare bucurie familiilor din întreaga națiune”, adaugă ea.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!