Sari la conținut

10 sfaturi importante pentru sarcina

Sarcina este o perioada minunata de care trebuie sa profiti din plin. Iata 10 sfaturi care te vor ajuta sa privesti perioada de sarcina cu seninatate, incredere si bucurie.

  1. Afla cat mai multe lucruri posibil despre minunatele modurile in care corpul tau se schimba si despre cum se dezvolta copilul in burta ta. Vorbeste cu mama ta,cu  prietenii tai si alte femei despre sarcina, travaliu si despre nastere. Participa la cursuri pentru mame inca de la inceputul sarcinii, citeste carti si uita-te la clipuri video despre sarcina si despre nasterea pe cale naturala.
  2. Gandeste-te unde vrei sa nasti (spital privat, spital de stat sau poate chiar acasa). Alege un furnizor de servicii medicale care va este capabil sa iti ofere tot ceea ce iti doresti in locatia aleasa de tine si care iti da incredere.

 

  1. Mananca sanatos. Bea mai mult lapte si mananca ceva proteine in plus. Mananca mai multe portii de fructe si legume proaspete in fiecare zi si ia vitamine prenatale care contin acid folic. Bea sase pana la zece pahare pe zi si bea sucuri naturale (stoarse!) in loc de sifon.

 

  1. Evita substantele potential periculoase pentru tine si pentru copilul tau cum ar fi tigarile si alcoolul (nemaivorbind de droguri, chiar daca sunt din categoria celor „usoare”). Nu lua medicamente, chiar si cele care se elibereaza fara reteta inainte de a vorbi cu medicul tau.

 

  1. Ramai activa! Continua programele de exercitii fizice pe care le faceai inainte de a ramane insarcinata. Daca nu ai facut miscare in mod constant inainte de a deveni gravida, apuca-te de yoga, mersul pe jos sau inot. Incepi cu perioade scurte de exercitii fizice si creste treptat timpul pe care il aloci exercitiilor fizice.

 

  1. Odihneste-te din plin. Asculta-ti corpul pentru ca iti va spune cand ai nevoie de pauze scurte in timpul zilei si de cat de multe ore de somn ai nevoie noaptea.

 

  1. Discuta cu copilul tau si bucura-te de legatura care se creeaza intre voi doi. Cercetarile arata ca bebelusii reactioneaza la simtul tactil inca de la zece saptamani de sarcina. Un pic mai tarziu, va reactiona la lumina, la vocea ta, la muzica si la alte sunete.

 

  1. Incerca sa minimizezi stresul din viata ta si practica tehnici de management al stresului, cum ar fi respiratia lenta, profunda si invata sa relaxezi diferitele grupe de muschi atunci cand te simti stresat. Poti afla mai multe despre aceste tehnici dar si informatii despre alte strategii de relaxare la cursurile de educatie prenatala.

 

  1. Planul de nastere a copilului. Pentru cele mai multe femei, nasterea este normala, fireasca si sanatoasa. Cursurile de educatie prenatala te ajuta sa intelegi ce se intampla in timpul nasterii si te ajuta pe tine si pe partenerul tau sa invatati pozitii si miscari care vor ajuta in timpul travaliului si modalitati de a face fata stresului si durerii.

 

  1. Bucura-te de acest moment special din viata ta! Partenerul tau, familia si prietenii tai te vor ajuta sa profiti din plin de aceasta perioada minunata. Ai incredere in capacitatea organismului de a se dezvolta , hrani si de a da nastere unui copil. In cele din urma femeile au facut acest lucru timp de secole!

http://www.lamaze.org/10HealthyPregnancyTips

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!