Sari la conținut

3 săptămâni de “detox”. Săptămâna 1 – focus pe alimentație

Nu știu despre voi, dar mie de câteva zile îmi e rău. Nu neapărat de la mâncare, că nu pot spune că am “rupt” frigiderul, deși am mai pus niște kilograme nedorite :-(, cât de la programul complet dat peste cap la început de an. Musafiri, mese neregulate și aiurea împărțite, culcat foarte târziu. Toate s-au adunat și mi-au dat o stare de disconfort, așa că mi-am propus să fac un “detox”, dar nu în sensul clasic, că nu cred în asta, ci în sensul (re)organizării pe câteva paliere ale vieții.

Voi apela și la un specialist pentru fiecare domeniu, pentru câteva linii directoare. Nu sunt metode complicate și nici planuri – am stabilit deja că urăsc listele. Sunt doar niște coordonate care să ne ajute să ne repunem pe linia de plutire.  Primul în vizor este corpul, iar pentru “detox-ul alimentar” am apelat la Andreea-Carmen Radu, consultant în nutriție, care ne-a spus cum ne putem curăța organismul după zilele de haos alimentar și în program. Am adăugat la sfaturile Andreei, propria experiență și intențiile mele. Mi-ar plăcea sa aflu și planul vostru.

3 săptămâni de “detox”, focus pe alimentație

Ficatul, colonul, rinichii, pielea, îndeplinesc zilnic funcții de filtrare și eliminare a toxinelor

Dacă am avut o perioadă în care am consumat multe produse bogate în zahăr sau produse sărace din punct de vedere nutritiv, dacă nu ne-am odihnit suficient, dacă nu ne-am hidratat, organismul se resimte, și procesul natural de detoxificare poate fi îngreunat.

Noi simțim acest lucru printr-o senzație de oboseală permanentă, prin lipsa de energie, chiar și prin faptul că pielea devine uscată, tenul începe să atare obosit, tern, lipsit de strălucire.

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto : Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!