Sari la conținut

4 alimente care provoacă flatulență, în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, este posibil să ai mai multe flatulențe decât în mod normal. Uneori, acest lucru provoacă disconfort și durere, așa că este o idee bună să-ți reorganizezi dieta.

În timpul sarcinii este important să ai o dietă variată pentru a-i asigura fătului o bună dezvoltare, însă trebuie să ții cont și de sănătatea ta, dar și de confortul tău.

Ce alimente provoacă gaze, în timpul sarcinii, și pe care dintre ele ar trebui să le introduci cât mai rar în dieta ta?

Năutul

Leguminoasele produc cele mai multe gaze, deoarece acestea fermentează. Cu toate acestea, sunt produse foarte benefice pentru sănătate, în special pentru conținutul lor ridicat de fibre. S-a demonstrat că această substanță reduce constipația și stimulează tranzitul intestinal, lucru foarte benefic pentru gravide.

► Citește și: Idei de meniuri pentru femeile gravide

Există, însă, un truc pentru a face leguminoasele mai puțin gazoase, și anume să le gătești pentru mai mult timp și la foc mic. Astfel, fibrele pe care le conțin se înmoaie, ceea ce diminuează procesul de fermentație.

Broccoli

Broccoli poate crește, de asemenea, flatulența în timpul sarcinii. Este important de reținut că legumele precum broccoli ar trebui consumate, totuși, destul de frecvent, deoarece conțin o cantitate mare de substanțe bioactive, care sunt esențiale pentru sănătate. De fapt, consumul regulat de broccoli este asociat cu un risc mai mic de cancer, potrivit unui studiu publicat în Journal of Oral and Maxillofacial Pathology.

► Citește și: Top 15 super-alimente pentru sarcină

Salată verde

Salata verde este un aliment producător de gaze la care ar trebui să fii atentă în timpul sarcinii. În acest caz, vorbim despre un aliment care oferă o cantitate semnificativă de fibre, ceea ce duce la fermentație și flatulență. Deși conține și antioxidanți, poate fi necesară limitarea prezenței sale în alimentație în timpul sarcinii.

► Citește și: Ești gravidă? Iată ce îl enervează foarte tare pe bebelușul din burtică

Anghinare

Acest aliment este cunoscut pentru efectul lui benefic în protejarea sănătății ficatului. Cu toate acestea, anghinarele cresc gazele intestinale atunci când sunt consumate în exces.

► Citește și: 6 greşeli alimentare pe care fiecare femeie trebuie să le evite, în perioada sarcinii

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!