Sari la conținut

5 lucruri pe care nu le-am făcut în concediul de creștere copil

În concediul de creștere copil poate exista o presiune foarte mare asupra proaspetelor mămici care „trebuie” să adopte stilul de „viață perfectă” și sunt încurajate să se ocupe singure de tot ce implică îngrijirea familiei și a casei.

Mi-am dat seama că nu trebuie să fiu perfectă și nici nu-mi doream acest lucru. Ceea ce m-a preocupat în perioada de după naștere a fost bebelușul meu, căruia trebuia să îi acord toată atenția și dragostea mea.

Iată 5 lucruri pe care nu le-am facut în concediul de creștere copil:

Nu m-am jucat cu copilul toată ziua

Mi-am petrecut timpul cu bebelușul meu, dar i-am oferit și ocazia de a se juca singur. Acest lucru mi-a oferit o mică pauză și, în plus, a încurajat și jocul independent.

Nu i-am gătit copilului toate mesele

Nu am stat în bucătărie non-stop. Am folosit și alimente congelate pentru prepararea mesei, iar copilul meu a fost încântat de mesele pe care le-a avut.

Nu am avut program fix pentru desene

Încercarea de a respecta o anumită perioadă de timp în fața ecranelor pune o presiune suplimentară pe părinți. Am încercat să mă limitez la câteva desene dimineața și înainte de culcare, astfel încât copilul să nu petreacă foarte mult timp în fața ecranelor. Au fost zile în care el s-a uitat mai mult timp la desene, dar au fost și zile în care s-a uitat puțin, spre deloc.

Nu am făcut curățenie non-stop

De obicei, îmi lăsam copilul să se joace în ce loc dorea, chiar dacă făcea mizerie, apoi seara, înainte de somn, curățam și strângeam toate lucrurile pe care le-a folosit în ziua respectivă.

Nu le-am dat voie persoanelor din jur să mă facă să mă simt inferioară lor

Există oameni care vor încerca să te facă să te simți inferioară sau mai puțin importantă doar pentru simplul fapt că ești o mamă care stă cu copilul acasă. Nu asculta astfel de oameni și înconjoară-te doar de oameni care te apreciază și care îți sunt cu adevărat apropiați.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!