Sari la conținut

5 semne ca sarcina decurge fara probleme

Principala preocupare si cea mai mare dorinta a unei femei insarcinate este ca sarcina sa decurga fara probleme, iar bebelusul ei sa vina pe lume sanatos. Este normal ca fiecare semn, fiecare simptom sa fie interpretat si analizat. Un motiv in plus sa iei in calcul si cele cinci semne care arata ca sarcina decurge fara probleme si ca bebe este in perfecta regula.

1. Cresterea in greutate constanta si progresiva

O crestere in greutate constanta si progresiva este primul si cel mai important semn ca sarcina evolueaza fara probleme. Acumularea de kilograme in plus in cursul sarcinii este normal si este unul din indicatorii care arata ca totul merge bine. Nu te ingrasa mai mult de 12-15 kilograme. Afla planul de crestere in greutate normal aici.

2. Tensiune arteriala normala

Tensiunea arteriala este unul dintre factorii cei mai importanti in cursul sarcinii. In cursul sarcinii tendinta este aceea de scadere a tensiunii arteriale, dar aceasta ramane in limite normale. O valoarea constanta este un bun indicator pentru o sarcina sanatosa. Tensiunea arteriala crescuta poate aduce mari neplaceri atat femeii cat si copilului. Afla mai multe despre tensiunea arteriala in timpul sarcinii aici.

3. Durerile sanatose ale sarcinii

Crampele, durerile de spate, durerile de burta si cele articulare sunt normale, toate fiind un semn ca sarcina merge bine, iar sistemul osos si muscular se adapteaza la transformarile pe care sarcina le impune. Afla mai multe despre durerile de spate din timpul sarcinii aici.

4. Un nivel normal al glucozei

Diabetul gestational este o suferinta destul de frecventa in cazul femeilor insarcinate asa ca o valoare norma a glucozei in sange este unul din cele mai semnificative semne care arata ca sarcina merge bine. Afla mai multe despre diabetul gestational aici.

5. Miscari normale de fatul

Activitatea intrauterina a fatului este si el unul din semnele care arata ca sarcina merge bine. Miscarile fatului se amplifica din luna a 4-a pana in luna a 8-a dupa care amplitudinea acestora scade, pentru ca bebelusul nu prea mai are loc de zbenguiala. Si faptul ca bebe sughite si tresare sunt semne ca totul este in limite normale. Afla mai multe despre miscarile fatului aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!