Sari la conținut

6 lucruri ciudate care se întâmplă cu vaginul tău, în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, corpul unei femei suferă diverse modificări – de la retenția de apă și umflarea mâinilor și a picioarelor la stări de oboseală și grețuri matinale.

În afară de simptomele de sarcină cel mai des întâlnite, probabil că nu ai auzit și de schimbările prin care trece vaginul tău.

Iată 6 lucruri ciudate care se întâmplă cu vaginul tău, în timpul sarcinii:

Vaginul tău poate căpăta culoarea albastru

Vaginul își poate schimba culoarea în timpul sarcinii? Răspunsul ar putea fi da! Nuanța vaginului, în timpul sarcinii, se poate schimba în albastru sau violet. De fapt, schimbarea culorii poate fi unul dintre primele semne că ești gravidă.

„Încă de la primele șase săptămâni de la sarcină, vaginul, labiile și colul uterin pot căpăta o culoare albastră sau violet, datorită creșterii fluxului sanguin”, spune Brett Worly, medic ginecolog la Universitatea de Stat din Ohio.

► Citește și: Obiceiuri ciudate înainte de naștere, pentru mămicile din întreaga lume

Vaginul poate avea secreții sub formă de pete

Sarcina înseamnă un sfârșit temporar al menstruației, dar secrețiile sub formă de pete, în primul trimestru, sunt obișnuite. Totuși, dacă sângerezi, este important să-ți anunți imediat medicul.

Vaginul s-ar putea inflama

"Dacă ești însărcinată, s-ar putea să simți că ai vaginul inflamat. Iată de ce: pentru unele femei, aportul suplimentar de sânge poate da senzația de inflamare", spune dr. Mary Rosser, ginecolog la Medical Center din Bronx, New York.

Vaginul poate scoate bule de aer

Da, din nefericire, acest lucru se poate întâmpla. Nu este nimic rău, doar că te-ar putea face să te simți inconfortabil, mai ales dacă acest lucru se întâmplă atunci când ești în public.

S-ar putea să experimentezi mâncărimi la nivelul vaginului

Hormonii sarcinii pot provoca o creștere excesivă a bacteriilor sau ciupercilor vaginale care apar în mod natural, ducând la vaginoză bacteriană (BV), care este frecventă în timpul sarcinii. Din fericire, se tratează ușor de către medic.

► Citește și: 12 ciudățenii care se petrec în corpul graviduțelor. Hmm... curios!

Mirosul și gustul vaginului se modifică

„PH-ul vaginului se modifică în timpul sarcinii, iar mirosul poate fi puțin mai acid”, spune Katie Bolt, medic ginecolog la Texas Children’s Pavilion for Women.

Ea adaugă: "Unele femei însărcinate sunt pur și simplu mai sensibile la miros, dar dacă nu există mâncărimi sau arsuri vaginale, nu trebuie să îți faci griji." Și mai există schimbarea gustului, legată și de modificările pH-ului. Potrivit Journal of Perinatal Education, femeile însărcinate tind să aibă un gust mai metalic sau sărat.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!