Sari la conținut

8 alimente pe care ar trebui să le consumi în sarcină

Mâncarea este una dintre principalele preocupări în sarcină. Fie că nu îţi mai vine să mănânci nimic, fie că ai tendinţa de a mânca foarte mult, ea îţi este mereu în minte. Şi, în plus, vrei să te hrăneşti bine, ca şi bebeluşul să se hrănească bine. Uite care sunt principalele alimente către care ar trebui să te îndrepţi:

Linte

În sarcina ai nevoie de mai multe proteine decât în mod normal. Şi lintea este o sursă excelentă. În plus, are şi fibre, ceea ce te ajuta în caz de constipaţie. Lintea se găteşte foarte uşor, spre deosebire de fasole. Şi este foarte bună în salate.

Broccoli

Broccoli conţine calciu şi acid folic, doi nutrient de care ai mare nevoie. Ar trebui să consume broccoli cu alimente bogate în fier, precum paste integrale, întrucât conţine multă vitamina C, ceea ce ajută la asimilarea fierului. În plus, are şi antioxidanţi, ceea ce întăreşte organismul în fata bolilor.

Lapte

Ai nevoie de mult calciu şi lapte poate să ţi-l aducă. Bea o cană de lapte seara, înainte de culcare. Asta te va ajuta şi să ai un somn mult mai odihnitor. Nu îţi place laptele? Atunci alege brânza. Doar ai grijă să fie o brânză făcută din lapte pasteurizat. Citeşte etichetele înainte de a cumpăra.

Banane

Te simţi lipsită de energie? Bananele au o cantitate mare de potasiu şi el poate să combată senzaţia de oboseală. Bananele sunt şi printre alimentele care se pot consuma atunci când îţi este greaţă. Adaugă-le la masa de dimineaţă împreună cu iaurt şi cereale integrale.

Carne slabă

Ai nevoie de mult fier. Şi acesta se găseşte în mari cantităţi în carne. Alege o carne slabă, precum puiul. Fierul din carne este uşor absorbit de către organism, ceea ce îţi dă posibilitatea de a lupta împotriva oboselii.

Ouă 

Uşor de preparat şi bune la gust, ouăle sunt o sursă perfectă de proteine. Adăugă o omletă la salatele tale şi astfel vei avea o masă completa, fără bătaie de cap. Dacă simţi că îţi este greaţă atunci un ou bine fiert poate să fie răspunsul pentru a te hrăni. 

Ovăz

Este foarte uşor să găseşti acum cereale din ovăz. Şi ar trebui să le preferi, inrucat ai nevoie de carbohidraţi. Iar ovăzul îţi oferă acei carbohidraţi care se procesează lent, astfel ţinându-ţi de foame pentru multă vreme. Nu cumpără însă cereale îndulcite, cele simple sunt mult mai bune.

Frunze verzi

Am tot pomenit de salate. Şi asta pentru că ar trebui să mănânci foarte multe frunze verzi. Fie că alegi o salată, fie că îţi faci o omletă cu spanac, toate sunt o alegere bună. Şi ţine minte, cu cât sunt mai închise la culoare frunzele, cu atât au mai multe vitamine.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro