Sari la conținut

8 cele mai comune frici pe care le au femeile care doresc să devină mame

Este normal ca o sarcină neplanificată să creeze frică, anxietate sau incertitudine cu privire la viitor. Cu toate acestea, multe femei sunt surprinse de reacția lor emoțională chiar și la o sarcină planificată.

Dacă te lupți cu frica de a rămâne însărcinată, trebuie doar să știi că nu ești singura care trece prin asta. Iată care sunt cele mai comune frici pe care le au femeile care doresc să devină mame:

Frica de infertilitate

Deși poate fi irațional, multe femei se tem de fapt de anticiparea de a rămâne însărcinate, deoarece își fac griji că nu pot avea copii. De asemenea, trăim într-o societate care pare să le amintească în mod constant femeilor de ceasul biologic, lucru care le alimentează stresul și teama pe care le experimentează deja.

Potrivit Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), printre femeile din Statele Unite cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, fără nașteri anterioare, aproximativ 1 din 5 (19%) nu pot rămâne însărcinate după un an de încercări.

Frica de grețurile matinale interminabile

Grețurile matinale sunt, de obicei, primele simptome care apar în primul trimestru de sarcină. Cu toate acestea, unele femei experimentează efectele „grețurilor matinale” pe tot parcursul zilei. Grețurile matinale includ senzații de greață și vărsături, dar pot include și dureri de cap și oboseală.

Frica de privare de somn

Dormitul în timpul sarcinii poate deveni destul de dificil. Potrivit Sleep Foundation, există mulți factori care contribuie la acest lucru. Primul dintre ele este disconfortul general. Pe măsură ce burtica crește, poate fi mult mai greu să găsești o poziție confortabilă de somn.

În plus, femeile însărcinate trebuie, în general, să meargă mai des la baie în timpul nopții. Cu toate acestea, modificările hormonale, entuziasmul sau anxietatea legată de maternitate pot provoca, de asemenea, insomnie.

Frica de leșin

Unele graviduțe se pot confrunta cu senzația de leșin când se ridică prea repede din pat sau când petrec prea mult timp la duș, mai ales dacă apa este fierbinte. Cu toate acestea, sarcina este o experiență complet diferită. De fapt, este destul de comun ca tensiunea arterială a unei femei să scadă în timpul sarcinii din cauza modificărilor hormonale.

Frica de a nu-ți putea controla corpul

Cel mai bun mod de a combate această frică este să te concentrezi pe ceea ce poate fi controlat. Creează o rutină de dimineață, acordă o atenție mai mare alimentației și continuă să faci activitățile care îți aduc bucurii și plăceri.

Frica de a nu lua prea mult în greutate

Orice femeie care s-a luptat cu nesiguranța legată de greutatea ei în trecut poate avea frica de a nu se îngrășa prea mult în timpul sarcinii. În loc să te concentrezi pe greutatea din sarcină, gândește-te la sănătatea copilului tău. După naștere, o să ai tot timpul să scapi de kilogramele acumulate în timpul sarcinii.

Frica în ceea ce privește intimitatea cu partenerul

Nașterea unui copil aduce multe schimbări în relația de cuplu. Cu toate acestea, este foarte important să te concentrezi pe prezent și să îmbrățișezi noua versiune a ta. Intimitatea cu partenerul tău poate suferi ceva modificări, însă acest lucru nu reprezintă un motiv de îngrijorare. În cele din urmă, chiar dacă ați devenit părinți, nevoia de afecțiune încă este prezentă.

Frica în ceea ce privește modul în care sarcina ți-ar putea afecta cariera

Din păcate, este o teamă realistă că sarcina ar putea avea un impact negativ asupra carierei tale sau chiar ar putea duce la discriminare la locul de muncă.

Trebuie să îți cunoști prioritățile. Vrei să petreci mai mult timp acasă cu copilul tău sau vrei să te întorci mai repede la locul de muncă? Totul depinde de tine și de alegerile pe care simți că trebuie să le faci.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!