Sari la conținut

Alimentatia in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, alimentatia femeii insarcinate trebuie adaptata la noua stare.

Alimentatia in timpul sarcinii trebuie sa respecte cateva reguli, pe tot parcursul celor noua luni ale perioadei de gestatie.

Iata care sunt regulile esentiale:
- Nu manca pentru doi, dar mananca mai bine
- Necesarul de nutrienti al femeii insarcinate creste, dar acesta este acoperit de un plus de circa 200-300 de calorii. Diferenta o face calitatea alimentelor, nu cantitatea.
- Micul dejun este esential, mai ales in primul trimestru de sarcina pentru ca poate combate foarte eficient greturile matinale
- Respecta cele trei mese principale ale zilei. Este foarte important sa mananci la ore regulate. Ultima masa a zilei trebuie sa fie cu cel putin doua ore inainte de culcare
- Include in meniu doua gustari, de preferat fructe sau alimente bogate in proteine.
- Evita execsul de sare, dar si excesul de zahar.

Citeste care sunt vitaminele esentiale in timpul sarcinii

- Evita alcoolul si alimentele de origine animala cruda, indiferent cat de sigura este sursa din care acestea provin.
- Nu ezita sa-ti intrebi medicul despre alimentele pe care trebuie sa la mananci  si care sunt cele pe care este bine sa le eviti.
- Marele secret al unei alimentatii sanatoase in timpul sarcinii este diversitatea, pentru ca infelul acesta riscul carentelor alimentare este minim.
- Adauga la fiecare masa legume si fructe. Niciodata nu vei manca nici prea multe fructe, nici prea multe legume. Spala bine toate legumele si fructele.
- Catva nutrienti au, in perioada sarcinii un statut privilegiat: vitamina B9 - acidul folic, vitamina C, calciul, vitamina D si proteinele, scrie Journal des femmes.

Vezi lista cu alimente interzise in timpul sarcinii

- Este esentiala o buna hidratare a organismului. Apa este vitala pentru femeile insarcinate, pentru ca toate mecansimele uluitoare care s epetrec in organismul femeii sunt implica apa.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!