Sari la conținut

Alimentele integrale ideale in dieta

Alimentatia femeilor insarcinate este foarte importanta, iar alimentele integrale sunt cele mai bune, pentru ca iti permit sa maximizezi doza de nutrienti de care ai nevoie zilnic. Alimentele integrale sunt pur si simplu alimentele in starea lor naturala. O cutie cu cereale, o felie de paine ocutie cu bomboane nu inseamna alimente integrale pentru ca acestea contin multe ingrediente care sunt procesate intr-o forma care imita produsele naturale.

Care sunt de fapt alimentele integrale? Acestea sunt: fructele, legumele proaspete, cerealele nerafinate, fasolea, nucile, semintele, ouale si carnea si pestele. Este esential ca in alimentatia din timpul sarcinii, alimentele pe care le consumi sa fie santoase si contina multe vitamine si minerale.

Este mult mai usor decat pare, sa incluzi in dieta alimente integrale. Este evindet ca fructele si legumele pot fi consumate ca atare, fie crude, fie coapte, fie fierte in aburi. O regula de baza spune ca este ideal daca urmaresti ritmul natural al legumelor si fructelor de sezon pentru ca in felul acesta aportul de nutrienti o sa fie echilibrat si constant. Cu alte cuvinte manaca rosii vara si dovleac iarna, struguri toamna si capsuni primavara.



  

Alege mereu cu incredere fructele si legumele congelate. Sunt o cale foarte buna prin care poti pacali regula anotimpurilor. Este ideal daca alegi legume si fructe de sezon, care au fost imediat congelate. Evident poti face toate acestea la tine acasa.
 

  

Pregateste la tine acasa amestecul de cereale. Combinatiile gata preparate au tot felul de adausuri "ciudate". Cumparate separat sunt mereu mult mai curate. Cumpara doua-trei feluri de cereale integrale, adauga stafide, fulgi de migdale si nuci. Mai poti pune bucatele de fructe uscate (caise si smochine de exemplu). In felul acesta elimini adausul inutil de sare, zahar si arome.
 

  

Cumpara alimente integrale. Incepand de zarzavaturile si terminand cu faina, care se gaseste si invariante integrale. Consuma miere si condimente naturale. Renunta la indulcitori, la potentiatorii de arome (cubulete pentru supa).

Un ultim sfat: fa mancare in casa si foloseste ingrediente simple, pe care le poti gasi in forma lor naturala.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!