Sari la conținut

Anumite substante din casa pot afecta dezvoltarea fatului

Anumite substante care se gasesc in covoare, textile, chiar mobila, electronice si plastic, asa zise ignifuge, pot influenta dezvoltarea fatului, arata un studiu recent.

 Este a doua cercetare stiintifica care arata ca eterii de difenil polibromurati sau DEPB isi pun pecetea asupra sanatatii. In studiul de fata s-a aratat ca afecteaza functionarea tiroidei, ceea ce isi pune amprenta chiar asupra dezvoltarii creierului si a evolutiei fatului, in general, conform EmaxHealth.

 Expunerea la aceste substante poate duce la hipertiroidism, in cazul femeilor insarcinate, care poate avea ca urmare un risc mare de pierdere a sarcinii, nasterea preamatura sau o dezvoltare fetala improprie.


Cu toate ca s-a mai atras atentia asupra pericolului pe care acestia il au asupra sanatatii, substantele se gasesc in numar mare in casele noastre. In SUA, mai multe tipuri de eteri de difenil polibromurati sau DEPB au fost interzisi in 2004 in 8 state, la fel ca si in Europa. Totusi, obiectele realizate inainte de acest an contin substantele nocive.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro